HDD Low level format performans arttırma

Makaleler
11
Merhaba PS3'de HDD var ama sanki biraz bozuk çalışıyor bad sector'u yok ama sanki bozuk çalışıyor. Bende HDD Low level format denemek istedim. Hem kendine gelir, hem de performansı artar diye. Ancak cidden artıyor mu performans?

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz hangi programı kullandınız ben HDD low level format tool adlı programı kullanacağım varmı daha önerdiğiniz bundan daha iyi program?
Ya Hiren's Boot CD'den ya da bu programdan atmıştım. Uzun zaman oldu aklımda değil maalesef.

1- Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Wizard Free bu programı kurunuz. Açınız.

2- Sizi böyle bir ekran karşılayacak buradan Disk & Partition Management kısmına tıklayınız.
1580038988236.png

3- Daha sonra sizin disklerinizi gösteren bir liste gelecek buradan diskin üzerine tıklayınız ve sol taraftan Clean Disk başlığı altında ki Wipe Disk'e tıklayınız. (eğer sol tarafta Wipe Disk gözükmezse diskin üzerine sağ tıklayarakta seçebilirsiniz).
Adsız.png

4- Sizi böyle bir ekran karşılayacak buradan tüm metotları teker teker seçip OK'a basın.
Adsız1.png

5- Daha sonra sol altta görev listesi yazacak ordakilerin fotoğraftaki gibi olduğundan emin olduktan sonra sol üstten Apply'e tıklayın.
4354324.png

6- Size bir şey soracak Yes'e tıklayın.
Ekran Görüntüsü (11).png

7- İşlemler başlayacak biraz uzun sürecek ama emin olun işe yarayacaktır.
1580040315227.png

1- Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Wizard Free bu programı kurunuz. Açınız.

2- Sizi böyle bir ekran karşılayacak buradan Disk & Partition Management kısmına tıklayınız.
Eki Görüntüle 492329

3- Daha sonra sizin disklerinizi gösteren bir liste gelecek buradan diskin üzerine tıklayınız ve sol taraftan Clean Disk başlığı altında ki Wipe Disk'e tıklayınız. (eğer sol tarafta Wipe Disk gözükmezse diskin üzerine sağ tıklayarakta seçebilirsiniz).
Eki Görüntüle 492330

4- Sizi böyle bir ekran karşılayacak buradan tüm metotları teker teker seçip OK'a basın.Eki Görüntüle 492340

5- Daha sonra sol altta görev listesi yazacak ordakilerin fotoğraftaki gibi olduğundan emin olduktan sonra sol üstten Apply'e tıklayın.
Eki Görüntüle 492343

6- Size bir şey soracak Yes'e tıklayın.
Eki Görüntüle 492347

7- İşlemler başlayacak biraz uzun sürecek ama emin olun işe yarayacaktır.
Eki Görüntüle 492348
Dostum selam, bu uygulamayı yaparken sistemimiz hali hazırda açık olacak. Herhangi bir sorun çıkmaz mı ? İşletim sisteminin içinde olduğu bir hard diski bu yöntemle formatlarsak ne olur ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı