HDD nasıl değiştirilir?

Seekio

Centipat
Katılım
26 Kasım 2023
Mesajlar
147
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Kasım aylarında masaüstü PC aldım zaten fark etmiştim ama depolama alanı bana yetmiyor. Şu an PC'de 465GB var ve kalan depolama 20GB falan. Kısacası kasalar hakkında hiçbir bilgim yok nasıl takılır nasıl çıkarılır falan hiçbir şey bilmiyorum video izlyip falan da yapabilir miyim bilmiyorum. Ne yapabilirim pek fikrim yok bir bilgisayarcı takarmı güvenlimi mantıklı mı vs. bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
 
HDD takmani onermem SATA SSD takabilirsin elinde şu an HDD var mı yoksa alicanmi sana takmanda yardimci olurum gayet basit bir işlem.
 
Bilgisayarcıya boşuna 300 400TL vermene gerek yok. Şimdi sırasıyla anlatıyorum. Önce istediğin koşullarda SSD ya da HDD alacaksın ve en az 8 GB'lık bir flash bellek alacaksın elinde zaten varsa onu kullanabilirsin. Flash geldikten sonra internetten Win 10/11 ISO dosyası indirme yazıp flash belleğe ISO dosyasını yazacaksın. Kargon geldikten sonra kasadan eski HDD'yi söküp yenisini takacaksın(videosunu izleyebilirsin) taktıktan sonra BIOS ayarlarından USB ile boot ete basıp flashı takıp flaşı aldığın hdd/ssdye boot edip kullanabilirsin.
 

Ona gerek yok bir tane HDD alip takabilir D sürücüsü olarak kullanir.
 
HDD takmani onermem SATA SSD takabilirsin elinde şu an HDD var mı yoksa alicanmi sana takmanda yardimci olurum gayet basit bir işlem.

Dediğim gibi şu an bilgisayarda hangisi olduğunu bile biilmiyorum ve daha almadım bilgim yok. *** galiba ssd var--
 

Dosya Ekleri

  • IMG_7259.jpg
    151 KB · Görüntüleme: 30
Ona gerek yok bir tane HDD alip takabilir D sürücüsü olarak kullanir.

Anakartında olan slotlara bağlı ben hep laptop kullandığım için laptopumda 1 SATA 1 M.2 yeri var o yüzden aklım ona gitti.
 
Dediğim gibi şu an bilgisayarda hangisi olduğunu bile biilmiyorum ve daha almadım bilgim yok. *** galiba SSD var--

Kardeşim sistem bilgilerini bana atar mısın bu fotograftaki M.2 SSD.
 
Kısacası kasalar hakkında hiçbir bilgim yok nasıl takılır nasıl çıkarılır falan hiçbir şey bilmiyorum

Video izleyerek öğrenirsin. Hiç zor değil. Technopat YouTube kanalında yüzlerce sistem toplama ve montaj videosu var. SDD var bu arada sende fotoğrafta görüldüğü kadarıyla.
 
Kardeşim sistem bilgilerini bana atar mısın bu fotograftaki M.2 SSD.

İşlemci: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i3-12100F 3.30 GHz Ekran kartı: 3060 Ti Anakart: H160M D DDR4 başka?

Video izleyerek öğrenirsin. Hiç zor değil. Technopat YouTube kanalında yüzlerce sistem toplama ve montaj videosu var. SSD var bu arada sende fotoğrafta görüldüğü kadarıyla.

SSD'nin daha iyi olduğunu duydum seçimi nasıl yapabilirim?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…