HDD nasıl takılır?

erdogan82828

Femtopat
Kasa Aerocool streak sitesine baktığımda ise fotoğrafını çektiğim yerlerde gösteriyordu ancak bir şey göremedim. Nasıl bulacağım slot yerini?

IMG_20240508_170020.jpg IMG_20240508_170018.jpg IMG_20240508_170013.jpg

Foto yüklenmemiş bilgin olsun. Kızaklı ya da soketli yerler olur. 4 küçük vida ile oraya sabitlersin genelde. Sonra kasadaki yerine sabitlersin. Ardından SATA kablosu ve PSU’dan gelen güç kablosunu yanyana duran iki sokete takarsın ve çalışır. Eğer PC açtığında göremiyorsan, disk yönetiminden tanıtma yaparak kullanmaya başlayabilirsin.

Foto yüklenmemiş bilgin olsun. Kızaklı ya da soketli yerler olur. 4 küçük vida ile oraya sabitlersin genelde. Sonra kasadaki yerine sabitlersin. Ardından SATA kablosu ve PSU’dan gelen güç kablosunu yanyana duran iki sokete takarsın ve çalışır. Eğer PC açtığında göremiyorsan, disk yönetiminden tanıtma yaparak kullanmaya başlayabilirsin.
Ekledim şimdi.

Göremedim ben soketi hocam pek anlamamda bu işten.

Ekledim şimdi.

Göremedim ben soketi hocam pek anlamamda bu işten.

Kablolar gizliyse çıkarman gerekebilir. Yeni kasalar da gizliyebiliyorlar çoğu zaman. YouTube'a yazabilirsin hocam. Yazarak anlatmamız çok zor bu durumu. @painkiller arkadaş gayet güzel açıklamış fakat anlamayan birinin yapması hayli zor.

Yok takmadım hocam HDD şuan yanımda.
İkinci resimdeki gibi takacaksın. Sonra diğer ucunu anakarttaki SATA yuvasına takacaksın. PSU’dan gelen zaten PSU’ya takılıdır.

Eğer bu resimler senin kasandan çekildiyse ve SATA yuvasını bilmiyorsan, siyah yassı kabloyu elinle takip ederek anakartta nereye takılı olduğunu bulabilirsin;) Güç kablosunu da aynı şekilde bulabilirsin.

İkinci resimdeki gibi takacaksın. Sonra diğer ucunu anakarttaki SATA yuvasına takacaksın. PSU’dan gelen zaten PSU’ya takılıdır.

Eğer bu resimler senin kasandan çekildiyse ve SATA yuvasını bilmiyorsan, siyah yassı kabloyu elinle takip ederek anakartta nereye takılı olduğunu bulabilirsin;) Güç kablosunu da aynı şekilde bulabilirsin.
Hocam ben nasıl takacağımı öğrendimde nereye takacağımı slotun nerde olduğunu göremiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı