Merhaba, son zamanlarda oyun oynarken ve bilgisayarda takılırken yavaşlamalar hissettim. Crucial BX500 SSD ve WD Green 500GB HDD kullanıyorum. Özellikle GTA 5 oynarken sürekli drop ve ara ara dokuların geç yüklenmesi problemi ile karşılaştım ve dedim "HDD'de yüklü zaten. Normaldir." fakat drop sorunu ciddi bir şekilde artınca şüphelenmeye başladım. Afterburner ile değerlere baktım gayet normal hatta işlemcim 60 Derece gibi takılıyor GTA gibi bir oyunda. RAM kullanımı 6 GB'ın hepsini kullanıyor GPU ise 2 GB'ın hepsini kullanıyor. APU sistem olduğu için 8 GB RAM'in 2 GB'ı GPU için ayrılıyor. ( Orijinal oyun. )
Sonra CrystalDiskMark ile HDD için hız testi yapayım dedim. Bu ne? Kanım dondu.
Bu da S.M.A.R.T. verileri. Pek anlayamıyorum kötü bir şey var mı?
HDD muhtemelen kamera gibi sistemler için üretilmiş bir HDD. Tamam o yüzden yavaş olabilir fakat o zaman bu sorun neden şimdi çıktı? 27352 saat çalışmış gözüküyor şimdi mi ortaya çıkar? Bu arada cidden uzun bir süreymiş.
Ne olur ne olmaz diye sistem özelliklerini yazıyorum: Gigabyte B450M Gaming, AMD Ryzen 3 2200G, Ekran kartı yok APU sistem, Dark marka dandik bir PSU değiştirmem gerek biliyorum, 1x8 GB tek kanal RAM, Dark F40 Kasa, WD Green (WD5000AVCS-632DY1), Crucial BX500