1 TB harddiskim var fakat tam olarak bilmediğim bir sıkıntısı var. Bu sıkıntı anladığım kadarıyla okuma kısmında fakat konu bu değil. Ben dizüstü bilgisayarıma SSD takmak istiyordum amma ve lakin HDD'de sıkıntı olduğunu öğrenince bütçemi aşmak istemediğim için size sormak istedim. Bu arada fazla bilgisayar kullanan biri değilim oynadığım tek bir FPS oyunu var. HDD'si söküp yerine örnek veriyorum 240 GB'lık bir SSD mi takmam daha mantıklı olur yoksa HDD'yi sökmeden CD/DVD kısmına HDD'nin yanına bir de SSD mi taksam daha mantıklı olur?
Fazla bilgisayar oynamadığım için 120-240 GB arası bir SSD'nin bana yeteceğini düşünüyorum. Şu anki mevcut HDD'imde 750 GB halihazırda boş duruyor.
SSD alıp sadece onu kullanın. Gerekirse bir HDD kutusu alarak HDD'yi de harici olarak kullanın. Ben bir arada kullanıyorum fakat HDD'nin zamansız çalışmaya başlamasıyla birlikte oluşan ses sürekli rahatsız ediyor beni. En kısa sürede yerine 2. bir SSD takacağım ve HDD'yi harici bellek olarak kullanacağım.
Sistemi mutlaka SSD de kullanın müthiş faydasını görürsünüz fakat arşiv yapıyorsanız benim gibi kesinlikle HDD şart , şimdilik monkey SSD lerden alın hem ucuz hem de güvenilir oluğu söyleniyor , ileriki zamanlarda WD Digital Green serisinden 64 veya 128 mb önbellekli bir HDD alırsınız.
HDD ve SSD alacağınıza sadece 500gblık bir SSD alın 240GB az gelebilir ilerde. Bütçenize fazlaysa SSHD'e yönelebilirsiniz. Kısaca HDD'den iyi SSD'den daha az performans sağlıyor.
https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/1545587971528-png.354096/ Dediğim gibi çok fazla bilgisayar ile ilgilenen biri değilim fakat oyun oynarken sürekli drop yediğimde bir sorun olduğunu anlayıp bilgisayarı Lenovo'nun kendi programı ile taradım ve sonuç burada.
Basit uygulamalar ile birlikte SSD içerisinde 60GB'lık bir alan kullanıyorum. Ek olarak Photoshop, AutoCAD gibi uygulamalar kullanabilirim. Windows ile genel olarak 60GB yer kapladığını düşünebilirsiniz. Bu durumda 120GB size yeterli mi değil mi anlamış olursunuz. SSD günümüzde şart diyebileceğimiz kazan önem kazanmış durumda. DVD'yi kullanmıyor iseniz çıkartıp SSD takabilirsiniz. Boyut sorun olmuyor ise harddiski çıkarıp SSD takabilirsiniz. Size kalmış.
Basit uygulamalar ile birlikte SSD içerisinde 60GB'lık bir alan kullanıyorum. Ek olarak Photoshop, AutoCAD gibi uygulamalar kullanabilirim. Windows ile genel olarak 60GB yer kapladığını düşünebilirsiniz. Bu durumda 120GB size yeterli mi değil mi anlamış olursunuz. SSD günümüzde şart diyebileceğimiz kazan önem kazanmış durumda. DVD'yi kullanmıyor iseniz çıkartıp SSD takabilirsiniz. Boyut sorun olmuyor ise harddiski çıkarıp SSD takabilirsiniz. Size kalmış.
Ben 120 GB'ın bana yeteceğini düşünüyorum çünkü oynadığım sadece tek bir oyun var o da 10 GB.Onun dışında bilgisayarı sadece internet için kullanıyorum.Tek korkum geriye kalan sadece 40-50 GB kalıyor bu bir sorun teşkil eder mi ?