HDD Reallocated Sector Count 58544 hatası

oreinak

Hectopat
1631530926046.png

1631530938124.png

1631530943823.png

Şu anda kullanmış olduğum HDD'din değerleri yukarıda gördüğünüz gibi. Kaspersky HDD durumun kötü demesi haberim olmayacak. Kaspersky'da sağlığı %0 gösteriyor. Sağlığının kötü olduğunu öğrenene kadar bilgisayarı kullanırken pek sorun yaşamadım. Ama son 1 haftadır oyun oynarken Alt Tab yaptığımda ekran kilitleniyor, mouse imleci dona dona hareket ediyor vs Başka uygulamalarda da yaşıyorum. Bu durumun HDD'nin şu an bulunduğu durumla bir ilgisi var mıdır? Ayrıca Reallocated Sector Count 2700 falan görenlere arkadaşlar hep ölmüş HDD değiştir vs demişler. Bu durumda 58544 çıkan benim HDD ne oluyor? Kullanmaya devam etsem HDD harici bilgisayarın başka parçalarına zararı olur mu? Yoksa en kısa sürede değiştirmem hatta değiştirene kadar HDD'yi sökmem mi gerekir? Bilgilendirirseniz çok memnun olurum. 'Bu arada HDD'yi alalı daha 2 yıl ya oldu ya olmadı. Kasa içinden baktığımda fiziksel herhangi bir zarar göremedim.)

Hey maşallah hocam o kadar kötü sektörle hala ayakta durabiliyor mu o disk yedekleriniz varsa almaya çalışın son nefeslerini veriyor şuan en kısa zamanda disk değişimi yapın risk almak istemiyorsanız.
Direk ömrünü tamamlamış yakın bı zamanda Mezara gider :D

2 yıllık HDD. 9800 saat kullanmışım. 6 TB veri yazılmış diske şimdiye kadar. O kadar da kötü kullanmamışım bence. Buna rağmen bu hale nasıl geldi anlamıyorum.

2 yıllık HDD. 9800 saat kullanmışım. 6 TB veri yazılmış diske şimdiye kadar. O kadar da kötü kullanmamışım bence. Buna rağmen bu hale nasıl geldi anlamıyorum.

Her bir parcanın bir ömrü vardır HDD'ınde o ömrünü doldurmuş ama maşalah iyi dayanmış

Hocam kötü kullanmışsınız kullanmamışsınız disk ömrünü tamamlamış zorlamanın bir manası yok ha yok ben kullanmaya devam edeceğim derseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz ileride sistem donması kilitlenmesi gibi sorunları ortaya çıkartır işinizi garantiye alıp değiştirin kısa zamanda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı