HDD Sağlığı nasıl?

tavi

Kilopat
Laptop kullanıcısıyım, son zamanlarda oynadığım oyunların açılış ve giriş süresi çok yükseldiğinden şüphelenip forumdaki HDD sağlık başlıklarına uyarak testler yaptım.

1745579837255.png

1745579885277.png

Bu görsellerden sonra fiziksel hasar olduğunu düşündüm ama arkasından forumda yapılmasının önerildiği testi yaptım ve sonuç pozitif çıktı.

Ekran görüntüsü 2025-04-24 204222.png

HDD'mde fiziksel hasar var mı, yoksa başka bir problemden dolayı mı bilgisayarım bu derecede yavaşladı? Var ise nasıl bir yol izlemem gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD çok kötü durumda eğer verilerini kaybetmek istemiyorsan yeni bir harddisk al ve verileri ona aktar

Benim harddiskin sağlığı %100dü ve bir anda bozuldu acilen yenisini al

HDD çok kötü durumda eğer verilerini kaybetmek istemiyorsan yeni bir harddisk al ve verileri ona aktar

Benim harddiskin sağlığı %100dü ve bir anda bozuldu acilen yenisini al
HD Tune testlerine kalırsa pek sorunu yok ama sağlık bölümüne ve Hard Disk Sentinel'e göre dediğin gibi çok kötü durumda. Buna rağmen 1-2 oyun hariç sorun yaşamıyorum. Sorundan kastım takılmalar, neredeyse tüm oyunlar geç ve yavaş açılıyor ama takılma olmuyor hiçbirinde, Fortnite ve PUBG hariç.
HD Tune testinde no data olarak gözüken birkaç tane var ama error map tamamen yeşil.

Hocam belki 20 yıl bozulmaz belki yarın sabah bozulur risk siz seçin ne yapacağınızı tavsiyem değişmeniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı