HDD sağlığı uyarı veriyor

blackdeadly

Megapat
Merhaba, önceden Adata 240GB SSD kullanıyordum. Ancak çok takılma ve ısınma yapıyordu. Ben de HDD aldım bunda ise uyarı veriyor 2 bölümde kontrol eder misiniz, teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 01-Ekim-2020_23-4.png
    21,1 KB · Görüntüleme: 66
  • 01-Ekim-2020_23-48.png
    13,1 KB · Görüntüleme: 66
  • 01-Ekim-2020_23-49.png
    20,1 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleyen: Moderatör:
Disk bozuk olabilecek sektör bulmuş ve 1 veri aktarım sırasında hatalar oluşmuş.
Disk 2 yıl kullanılmış.
O bir sektörün değeri artarsa tekrar paylaşırsınız 1 tane olması çok ciddi değil.

Disk bozuk olabilecek sektör bulmuş ve 1 veri aktarım sırasında hatalar oluşmuş.
Disk 2 yıl kullanılmış.
O bir sektörün değeri artarsa tekrar paylaşırsınız 1 tane olması çok ciddi değil.

Benim yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey var mı, yoksa donanımsal hatalar mı ikisi de?

Yazılımsal olarak şu an yapmanız gereken bir şey yok. Diskin kendisi o 1 sektörü birkaç deneme sonucunda başarılı şekilde okursa bu değer sıfırlanacaktır. Bu değer çok fazla olsaydı bazı programlarla düzeltebilirdiniz.
Current Pending Sector donanımsal hatadır bu sayının artması diskteki bazı sorunların habercisi olabilir. Samsung HDD'ler kronik sorunlu gibi bir şey bir kaç konuda Raw Read Error Rate parametresinin Failed olduğunu gördüm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…