Çözüldü HDD sağlık değeri normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kadirbulut10

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşılar 1 konu daha açmıştım ona 3,4 kişi yazdı gerisi gelmedi şu soruna bir çözüm bulalım SSD de tamam sorun olmuyor ama benim SSD 100 GB 2 oyun indirdin SSD doldu başka alacak param yok şu an HDD neden donuyor onu anlamaya çalışıyom uygulamayı indirdir HDD'nın sağlık durumunu atacağım bir 1,2 kelime yazınca cıkmayın lütfen.

Dosya Ekleri

• 1636280237015335178270.jpg
    1636280237015335178270.jpg
    349,2 KB · Görüntüleme: 60
Çözüm
İleride değil şimdi de yapıyor oyunlarda donuyor SSD donmuyor ama bir de SSD 34 derece normal mi?

Kurtarma şansım yok mu yenisini alırsam donma sorunu girdermi diyosun?

SSD 34 derece gayet normal değerler. SSD sabit bir sürücü oldugu için arızalanması daha düsük zaten. Ayrıca HDD optik bir sürücü yani CD gibi yuvarlak bir okuyucusu vardır ve tamir edilmesi bir hayli zor ve maliyetli önerim HDD'deki yedekleri almak ve yeni bir HDD takmaktır. Hatta bütçen el veriyorsa HDD'den komple vazgeçebilirsin sana kalmış. Ayrıca donma ve takılma kilitlenme gibi sorunlar HDD kaynaklı görünebiliyor.
Şimdi oradada göründüğü gibi kırmızı alan hatalı bir alan ve sıkıntılı ayrıca sarı alandada risk var normal değerlerde degil bu sebeple kendininde ulastıgı bilgiyle bir sıkıntı gözüküyor hdd ilerde kullanılmaz hale gelebilir verilerini bir yere atıp hdd yi değiştirmeni öneririm.

Artı -1 Eksi
Şimdi oradada göründüğü gibi kırmızı alan hatalı bir alan ve sıkıntılı ayrıca sarı alandada risk var normal değerlerde degil bu sebeple kendininde ulastıgı bilgiyle bir sıkıntı gözüküyor hdd ilerde kullanılmaz hale gelebilir verilerini bir yere atıp hdd yi değiştirmeni öneririm.
İleride değil şimdide yapıyo oyunlarda donuyor SSD donmuyor ama bide SSD 34 derece normalmi ?
Değil, verilerini yedeklemeye başla.
Kurtarma şansım yokmu yenisini alırsam donma sorunu girdermi diyosun ?

İleride değil şimdi de yapıyor oyunlarda donuyor SSD donmuyor ama bir de SSD 34 derece normal mi?

Kurtarma şansım yok mu yenisini alırsam donma sorunu girdermi diyosun?

SSD 34 derece gayet normal değerler. SSD sabit bir sürücü oldugu için arızalanması daha düsük zaten. Ayrıca HDD optik bir sürücü yani CD gibi yuvarlak bir okuyucusu vardır ve tamir edilmesi bir hayli zor ve maliyetli önerim HDD'deki yedekleri almak ve yeni bir HDD takmaktır. Hatta bütçen el veriyorsa HDD'den komple vazgeçebilirsin sana kalmış. Ayrıca donma ve takılma kilitlenme gibi sorunlar HDD kaynaklı görünebiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben şunu merak ediyom şimdiki HDD arızalı tamam şuanda error scan yapıyom bitince atarım foto ben yeni HDD alırsam bu oyunlarda donma gidermi bana bunu söylermisin çünkü bütcem hiç yok ona göre yine donarsa mahfolurum.

Ben şunu merak ediyorum şimdiki HDD arızalı tamam şu anda error scan yapıyorum bitince atarım fotoğraf ben yeni HDD alırsam bu oyunlarda donma gider mi bana bunu söyler misin çünkü bütçem hiç yok ona göre yine donarsa mahfolurum.

Tek sorunumuz donma ise hard diski değiştirerek çözüm alabiliriz diğer donanımlarında bir sıkıntı var mı ama garantisini veremeyiz bu durumda RAM testini yapmanı ekran kartını stres testine sokmanı ve işlemcini stres testine sokmanı önerebilirim. Bu durumda diğer parçalarının sağlamlığınıda test etmiş oluruz. Ama hard disk kesin problemli ve problemli hard disk donma takılma hatta sistemin kilitlenmesine bile yol açabilir. Finalde komple sistemin açılmaz sistem hard diskte ise.
Şimdi RAM testini ekran testini falan nasıl yapcam SSD de kurulu sistem SSD de donmuyo oyunlar ama .
Youtube üzerinde technopatda Recep Baltaş abimizin bir ram testi nasıl yapılır makalesi var inceleyebilirsin oradan bütün ayrıntılar mevcut. Ayrıca donma sorunuyla ilgibi ssd de ise sistem hddyi cıkart ve sistemi calıstır eger o donmalar cözüldüyse test yapmana gerek yok direk hdd sıkıntılı değiştirip çözüm alırsın. "Sistem ssd de kurulu ise HDD çıkardığında sistemin yinede açılacak".

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı