HDD ses çıkartıyor ve KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası veriyor

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
RAM
8 Gb
SSD veya HDD modeli
500 GB
Ekran kartı
AMD Radeon HD 5450
Anakart
Msi 7636
İşlemci
i3-550 3.20 GHz
Dostlar kullandığım HDD'de dışarıya rahatça ses duyuracak şekilde tık sesi veriyor. Bu ses duyulmaya başlandığı günden beri bilgisayar sürekli kendini kapatıyor. Oyun oynuyorum belli süre sonra kendi kendine kapanıyor. Oturum kapatılıyor yazmıyor direk siyah ekran oluyor. Bugün iyice zıvanadan çıktı. Açtım Windows Gezgini kendini kapatmıştı sonra kendini kapattı, tekrar açtım load mm durduruldu dedi tekrar kapandı, yine açtım bu sefer mavi ekran yedim. Minidump atamıyorum ama resmini çekebildim. Isı değerlerine de bakamıyorum.

Dediğiniz gibi disk kaynaklı olması mümkün de disk değişimi düşünmüyor musunuz?

Elimde yedek diskim var ama sorun sadece disk kaynaklı mı bilmiyorum. Bozuk olan hard disk böyle bir şey yapması mümkün mü?

Çok rastlamadım ama mümkün. Denemekten de zarar gelmez tabii.

Çok rastlamadım ama mümkün. Denemekten de zarar gelmez tabii.

Zorlada olsa bilgisayarı ağ ile güvenli modda açıp sıcaklık değerleri ve minidump dosyasına eriştim. Buyurun:

Fark ettim de sıcaklık değerlerini ekran görüntüsü almak daha iyi olacak gibi. Sadece Firefox açık tam 12 adet firefox.exe çalışıyor görülüyor. Cpu kullanımı 70-80 arasında giderken ram kullanımı 1.40 gb.

Son düzenleme:
Minidump dosyası corrupted bir durumda, bir detay çıkmıyor ne yazık ki. Farklı bir dosya olunca tekrar atmanızı isteyeceğim sizden.

Minidump dosyası corrupted bir durumda, bir detay çıkmıyor ne yazık ki. Farklı bir dosya olunca tekrar atmanızı isteyeceğim sizden.

Belkide güvenli modda almam nedeniyledir bilemiyorum. Normal kullanamıyorum çünkü. HD Tune ile baktım sağlık durumunda ok yazıyor ama uyarı vermiş. Daha önce baktığımda sprint retry count ve unknown attribute sarı gözüküyordu.

2 defa üst üste mavi ekran hatası daha geldi. Bu sefer açamıyorum.

Sanırım tek çare temiz şekilde yeni HDD kurulumu görünüyor. Gönderdiğim dosyaların bozuk olduğunu söylediniz. Şu an tekrar erişemiyorum ne yazık ki. 3 sorum olacaktı.
Isı değerleri normal mi?
HD Tune'ın dikkat dediği uyarı nedir?
Başlıkta KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED hatası yazıyor. Bu hata nedir neden oluşur anlatabilir misiniz?

Son düzenleme:
Bu hata kodu sürücü çökmelerinde, hatalı BIOS konfigürasyonlarında ve donanımsal arızalarda meydana gelir. Temeli bu şekilde diyebilirim en azından.

Bu hata kodu sürücü çökmelerinde, hatalı BIOS konfigürasyonlarında ve donanımsal arızalarda meydana gelir. Temeli bu şekilde diyebilirim en azından.

BIOS ile oynama hiç yapmadım. 2 seçenek kalıyor geriye sürücü ve HDD arızası. Umarım temiz kurulum işe yarar deneyeceğim. Eğer olursa bilgilendirme yapacağım. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…