HDD sıfır mı sizce?

sftsft

Hectopat
Herkese merhaba...

Trendyol'dan, Seagate marka 250 GB laptop HDD'si sipariş verdim.

Bugün elime ulaşan HDD, gri bir poşetin içerisinde geldi.

Aylar önce almış olduğum WD marka SSD, kendi orijinal kutusunda gelmişti.

Sizce bu HDD ikinci el ya da yenilenmiş olabilir mi?

Eğer öyleyse iade edeceğim.

Dosya Ekleri

• seagate.jpg
    67,4 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde de HDD'ler satılıyor. Sıkıntı olduğunu sanmıyorum.

HDD'lerin kendi kutusu olmuyor genelde, sadece antistatik poşetle geliyorlar. Ayrıca üstünde "Refurbished" yazıyorsa bence iade edin bence.

Satıcıya göre değişir paketleme yöntemi.

En iyi yol takıp kaç saat çalıştığına bakmak. Büyük ihtimalle sıfırdır.
Zaten SSD'ler kutuda, sabit diskler böyle elektro statik poşette oluyor büyük çoğunlukla.
Bu antistatik poşet. Genelde böyle satıldığı oluyor. CrystalDiskInfo veya HD Sentinel ile kaç saat kullanıldığını görebilirsiniz. Sıfır ise zaten belli olur.

Hard Disk Sentinel programını yükledim ve fotoğraftaki sonuçla karşılaştım. Bu durumda kesin olarak sıfır diyebilir miyiz HDD için?

Dosya Ekleri

• hdd.jpg
    270,8 KB · Görüntüleme: 53
HDD'lerin kendi kutusu olmuyor genelde, sadece antistatik poşetle geliyorlar. Ayrıca üstünde "Refurbished" yazıyorsa bence iade edin bence.
Bende recertifield HDD aldım WD BLUE satıcı adamla 30 dakika konuştuk sıfır olduğunu söyledi ve bayağı birşey söyledi onunla ilgili sanırım burada ki WD den alamadıkları pahalı oldugundan yurtdışından alıp üstüne recertifield diye basıyorlarmış bende tam anlamadım olayı ama diski kontrol ettim kullanılmamıştı.

Bununla ilgili bir konu açmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…