HDD sistemde görünmüyor

Durantula27

Hectopat
Daha fazla  
Gençler ben bir tane HDD okuyucu kablo aldım. Sorun şu ki; bilgisayara bağladığım zaman hiçbir şey olmuyor ne disk çalışıyor ne de bilgisayar görüyor. Kablo tam uydu ama aklıma acaba yanlış kablo mu aldım diye geldi. 2 tane USB kablosu var yeterince güç almak için ancak ikisini de bağlamama rağmen tık yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20220509_230015.jpg
    109,7 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD'ye 2 adet kablo bağladığınızdan ve HDD'nin çalıştığından emin olun.

HDD SATA kablosu ile anakarta bağlı mi? Bağlı ise başka bir SATA portuna takmayı dene.

Ya kusura bakmayın çok anlamıyorum anlasam daha iyi anlatacağım ama SATA kablosu dediğiniz hangisi oluyor?

HDD okuyucu kablo ile USB portundan laptopa direk.

Bu HDD normalde masaüstü bilgisayarlar için. Onlarda SATA portu ve Power'dan gelen güç kablosu ile bağlanıyor. Sizinki laptop olduğu için bu HDD laptopa sığmaz. Eğer elinizde HDD'yi taşınabilir HDD yapmak için kutu var ise o şekilde USB'den kullanabilirsiniz.

şu şekil kablo var işte aynı işlevi görmüyor mu? bahsettiğiniz kutu nedir acaba?

Dosya Ekleri

• 10326956507186.jpg
    10,2 KB · Görüntüleme: 22
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…