Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık bir kaç aydır sıkıntısız kullandığım iki adet hdd ide bir anda sıkıntı vermeye başladı. Bir adet 250 lık sata wd scorpio marka bir adette 160 gb sata 5400 rpm var elimde . Şuan 160 lık olanı makine görüyor ama ne format atıyor ne biçimlendiriyor bazende görmüyor. Wd olan ise yine aynı bazen görüyor çok azda olsa bir şey atıyor exfat ile biçimlendirdiğim de ama sonra kayboluyor.
Nasıl kurtarabilirim hdd leri . Bu aşağıda bir screnshot paylaşacağım bu 160 lık olanın. Şimdiden herkeze teşekkür ederim.
Diğerinin de görselini paylaşır mısın. Anladığım kadarıyla çok eski harddisklerin. Ölmeye başlamış bile. Yeni bir harddisk alman gerekli. İlerleyen zamanlarda elinde patlar bu zaten.
Kardeşim ömrü dolmuş açıkçası yapacak birşey yok. Kullanım esnasında sistem donmaya başlar, boot etmez ( yani bilgisayarı açarken sistem gelmez ve hdd görmez ). Bilmiyorduk tabi harddiski vura vura sallaya sallaya 1 2 ay daha kullanabildim ki darbe alınca ölen bir cihaz olmasına rağmen.
Teşekkürler arkadaşlar. Teşekkürler Recep abi. Biliyordum ama belki hdd firmalarının yayınladığı tamir programları yardımcı oluyor mudur? Acaba diye düşünmüştüm. Siz değerli arkadaşlara danışmak istemiştim.