HDD Sorunu - Insert Disk hatası

dwares

Hectopat
Öncelikle merhaba, Sorunum şu şekilde:

Bilgisayarımı açınca çok yavaş çalıştığını fark ettim ve hard diskimden `tık,tık` şeklinde sesler geldiğini duydum. Ardından cinsliğimden kaynaklı harddiskimin kablolarını çıkartıp tekrar taktım. Pc'yi tekrar açınca tam hatırlayamıyorum: "insert disk" adlı bir hatayla karşılaştım. Bu konuyuda araştırdıktan sonra biostan sıralamayı değiştirin diye bir yazı okudum ve sıralamayı şu şekilde degiştirdim:

Advenced bios features/
First boot services:USB-HDD
Second " " ":Hard Disk
Third " " ":CDROM
Şeklinde değiştirdim , daha önceden belirttiğim sorunun düzeldiğini gördüm tabi sonrada onarım ayarları çıktı gene hata verdi. En sonda ise bilgisayarım hoşgeldiniz ekranında sabit kalıyor.

Soruma geçim:
Hard disk mefta mı oldu?
Sorun format ile düzelir mi?
Şimdiden teşekkürler.

HDD kablosunu değiştir, Biosu default yap, HDTUNE Error scan testi yap.
Bunları sırasına göre yapıp sonucu bizle paylaşın.

Dediğiniz kablo değişimi nasıl bilmiyorum ancak biosu default yaptım, giriş ekranında yaşadığım sorun düzeldi. Şimdi ise bilgisayarım aşırı yavaş ve harddisk'imden daha önce yazımda belirttiğim "tık, tık" şeklinde ses devam ediyor. Dediğiniz Hd Tune'yi kullanamıyorum çünkü bilgisayarımda internet bağlantısı yok, olsa bile bilgisayarım aşırı yavaş. Son olarak bir kaç yerden bad sector adlı hatayı duydum durum bu olabilir mi? Ve nasıl düzeltebilirim.

Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDTUNE ile tarama yapmanız gerekir bad sector olup olmadığını anlamk için zaten programı kurdurtuyorum size. HDD modelin Seagate ise HİRENBOOTCD ile Seagate wizard aracı ile tüm hdd silebilirsin ve bad sector ilerlememiş ise çözüm sağlayabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düzenledim yanlız yine aynı hatayı tekrarladığınız için ceza vermek durumundayım. Samsung hdd'ler de artık Seagate destekli bu yüzden hirenboot ile boot edip seagate wizard aracı ile diskinizi sıfırlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı