HDD Takılarak Açılıyor

yusuf-5896

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim bilgisayarda 1 adet SSD 1 adet mekanik HDD var.
Benim sıkıntım işletim sistemi SSD de kurulu günlük dosyalar HDD de. HDD den bir dosya açacağım zaman bilgisayar kısa bir süre için kitleniyor ve HDD den bir ses geliyor sonra bilgisayar düzeliyor.
Önceden böyle bir durum yoktu. Sanki HDD kendini kapatıyor. Kullanmak isteyince kendini çalıştırana kadar sistemi kitliyor. Bu durum çnceden yoktu yeni bir durum nasıl düzeltebilirim bu durumu?
@SemihUluca, @BilgisayarKurdu yardımlarınızı bekliyorum.

HDD kaç yıllık? HD Tune ile detaylıca testler yapıp görüntüleri buraya aktarır mısın?
Health ve Bad Sector testleri yap lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bende bu sorunu ilk bilgisayarımı topladığımda yaşamıştım. Çözüm gayet basit aslında. HDD kendini uykuya alıyor. HDD üzerinden çalışan dosyalar belli bir süre çalışmadığında uyku moduna geçiyor. Tekrar çalıştığın da ise ufak bir takılma oluyor sizin de bahsettiğiniz gibi.

Adım adım anlatayım.

1- Denetim masasını açın.
2- Güç seçeneklerini tıklayın.
3- Yüksek performansı seçin.
4- Ardından plan ayarlarını değiştir sekmesini tıklayın.
5- Gelişmiş güç ayarlarını değiştir.
6- Açılan pencerede sabit diski bulup tıklayın. Altında açılan ''sabit diski kapatmak için beklenecek süre'' kısmını çift tıklayın.
7- Ayar dakika kısmından ne kadar süre uykuya dalmadan çalışmasını istiyorsanız o dakika sayısı girin. (Benim 200 Dk) Bu ayar tamamen sizin tercihinize bağlı.

Benimkinde hiçbir zaman yazıyor. 2 gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu yeni çıktı. Acaba o ayar sadece 1. sabit diski mi değiştiriyor. Ama sorun aynı sizin özetlediğiniz gibi.

Son düzenleme:
Bi deneyeyim ama ama bugün format atacağım. Öğrenci olarak lisans aldım. Lisanslı Windows'a geçeyim sonuçları yazarım. İlgilendiğin için sağol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…