HDD taktıktan sonra siyah ekran veriyor

mesudgns

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Hdd Segeta - adata ssd
Ekran kartı
Gtx 1650
Anakart
Asus prime h410m-k r2.0
İşlemci
i3-10105f
Merhaba, SSD kurulu sistemime HDD taktım ilk başta SATA kablosunu takmadim HDD'ye sonra hatami fark edip taktim PC siyah ekran verdi yardımcı olur musunuz çözüm için.

Dosya Ekleri

• 20220915_171516.jpg
    20220915_171516.jpg
    95,8 KB · Görüntüleme: 75
  • 20220915_171218.jpg
    20220915_171218.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 58
Soruyu anlayamadım. SSD kurulu sistemime ne demek? Windows SSD'ye mi kurulu demek istiyorsunuz? Sonra SSD'nin SATA kablosunu söküp HDD'ye mi taktınız? Zaten sistem açılmaz. Biraz daha açıklayabilir misiniz?
Windows ssdye kurulu evet öyle demek istedim, ssdnin sata kablosunu sökmedim

HDD bağlantılarını söküp açmayı dene. Sadece SSD ve diğer sistem bileşenleri varken.

Bir de takarken bir şeyleri oynatmadığına emin olman gerek, ekran kartı, RAM vb.
Hdd bağlantıları derken sata kablolarindanmi bahsediyorsunuz

Windows ssdye kurulu evet öyle demek istedim, ssdnin sata kablosunu sökmedim

Hdd bağlantıları derken sata kablolarindanmi bahsediyorsunuz
Bunların hepsini fişten çekili yapmıştın değil mi?
Yapmadıysan bazı problemler olabilir. Fişi çıkart. Taktığın HDD'nin enerji ve sata kablosunu çıkart, bilgisayarın içindeki ekran kartı ve ram'inde oynayıp oynamadığını kontrol et. Sistemi aç, açılıyorsa iyi.

Sonra HDD'yi takmak için konuşulur.

Bunların hepsini fişten çekili yapmıştın değil mi?
Yapmadıysan bazı problemler olabilir. Fişi çıkart. Taktığın HDD'nin enerji ve SATA kablosunu çıkart, bilgisayarın içindeki ekran kartı ve RAM'inde oynayıp oynamadığını kontrol et. Sistemi aç, açılıyorsa iyi.

Sonra HDD'yi takmak için konuşulur.

Dediğin işlemi yaptım HDD'yı SATA kablolarini söktüm çıkardım PC çalışıyor herhangi bir sorun yok fakat anlamadığım HDD'i taktığımda neden siyah ekran veriyor :/

Dediğin işlemi yaptım HDD'yı SATA kablolarini söktüm çıkardım PC çalışıyor herhangi bir sorun yok fakat anlamadığım HDD'i taktığımda neden siyah ekran veriyor :/

Tamam sistem çalışıyor bu güzel.

Şimdi bilgisayarı baştan başlatıp BIOS'a girip işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'yi kontrol et, açılışta ilk sırada mı.
Öyleyse bilgisayarı kapat, fişi çek, 5-10 dk bekle, nazikçe HDD'nin tüm kablolarıyla bağla ve açıp BIOS'a gir bak, SSD orada mı, HDD orada mı, sıralama doğru mu. Doğruysa baştan başlat, SSD'den sisteminin açılması gerek.

Açılmazsa şu an aklıma bir şey gelmiyor.

Bu senaryoya göre birisinin aklına bir şey geliyorsa yazsın.

Tamam sistem çalışıyor bu güzel.

Şimdi bilgisayarı baştan başlatıp BIOS'a girip işletim sisteminin kurulu olduğu SSD'yi kontrol et, açılışta ilk sırada mı?
Öyleyse bilgisayarı kapat, fişi çek, 5-10 dk bekle, nazikçe HDD'nin tüm kablolarıyla bağla ve açıp BIOS'a gir bak, SSD orada mı, HDD orada mı, sıralama doğru mu? Doğruysa baştan başlat, SSD'den sisteminin açılması gerek.

Açılmazsa şu an aklıma bir şey gelmiyor.

Bu senaryoya göre birisinin aklına bir şey geliyorsa yazsın.

Dediğini yaptım fakat ekran siyah BIOS'a erişemiyorum ve şunu da söyleyeyim bilgisayarı açtığımda kisa biip diye ses çıkiyor

Dediğini yaptım fakat ekran siyah BIOS'a erişemiyorum ve şunu da söyleyeyim bilgisayarı açtığımda kisa biip diye ses çıkiyor
Kısa tek bip bios sesi, eskiden RAM hatası var demekti ama RAM'le ilgili bir şey yapmadın - gerçi RAM'leri kontrol ettin mi HDD'yi taktıktan sonra? Oturup oturmuyor diye, kablo takarken değmiş olabilirsin v.b

Bir de neyi merak ettim, HDD eski mi yoksa sıfır mı aldın?

Kısa tek bip BIOS sesi, eskiden RAM hatası var demekti ama RAM'le ilgili bir şey yapmadın - gerçi RAM'leri kontrol ettin mi HDD'yi taktıktan sonra? Oturup oturmuyor diye, kablo takarken değmiş olabilirsin vb.

RAM'leri çıkardım taktım ekran kartını da ayni şekilde diğer donanımlari kontrol ettim bir sorun yok her şey yerinde. Kablolarda takılı sanırım HDD bozuk kısa bipp sesi geliyor PC'yı açtığımda ya da yazılımsalda olabilir bilmiyorum iade edeceğim bu gidişle 3 saattir uğraşıyorum çözüme ulaşamadım.

Kısa tek bip bios sesi, eskiden RAM hatası var demekti ama RAM'le ilgili bir şey yapmadın - gerçi RAM'leri kontrol ettin mi HDD'yi taktıktan sonra? Oturup oturmuyor diye, kablo takarken değmiş olabilirsin v.b

Hdd sıfır yeni aldım amozondan

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı