SATA kablolarını çıkardım tozlarını alıp yeniden taktım. Dediğiniz gibi HDD'nin sata kablosunda biraz gevşeklik vardı onu düzelttim. Ama SSD için durum değişmedi.1- HD Tune yerine Hard Disk Sentinel(crackli) kullanmanı öneriyorum. Bilhassa SSD'ler için daha başarılı bir program ve daha doğru istatistik veriyor. HD Tune ile yapabildiklerini ve daha fazlasını yapar. Ayrıca şu an yaptığın yüzey testi bize sorun hakkında tam olarak bilgi vermiyor zaten.
2- Hiçbir hard diskte o şekilde komple bad sector çıkmaz. Bir noktadan sonra diskin bağlantısı koptuğu için program kırmızıya boyamıştır. SATA kablosunda gevşeklik olup olmadığını kontrol et. Doğru takıldığına eminsen başka kablo gerekebilir.
3- Adata SU630 benim gördüğüm, duyduğum en kötü ve en sorunlu SSD modelidir. Aşırı ısınır, sağlığı çabuk tükenir, sistemde donma veya mavi ekran hatalarına sebep olabilir, TBW garantisi bitmeden çok daha önce ölür. Bende de olmuştu. Yaşadığın sorunun bir numaralı şüphelisidir benim gözümde.
4- SSD'nin tablosunda arabirim kaynaklı CRC(veri bütünlüğü) hatası olmuş. Bunun bir numaralı sebebi yine diske bağlanan SATA kablosudur.
SMART tablosunu HD Tune değil de Hard Disk Sentinel üzerinden ekran görüntüsü alıp paylaşabilir misin?
HDD'yi sök.
SSD için bu testi yap kontrol edelim.
Disk testi yapmak
Sizden disk testi istediğim zaman bu rehbere göre disk testi yapıp sonucu gönderebilirsiniz. SSD için aşağıdaki 2 aracı kullanın. https://www.hdsentinel.com/ > Sağlık durumunu gönderin. https://www.guru3d.com/files-details/as-ssd-benchmark.html > Okuma yazma hızını gönderin. HDD için ise health...www.technopat.net
HDD söküp tekrar aynı testi mi yapmalıyım?SSD normal gibi. HDD sökün dediğim gibi sonra gelişmeleri bildirin.
Şu an HDD sökülü durumda. Sistemin işleyişinde bir sorun yok gibi. SSD'ye kayıtlı olan uygulamalar çalışıyor. Şimdi neler yapmam gerekiyor?Söküp sistemi normal test et.
Hahahahahaha beklemiyordum. Yeni HDD yolu göründüyse yapacak bir şey yok. Teşekkür ederim.Bu şekilde kullanacaksınız. O diski takmayın geri kafi
1- HD Tune yerine Hard Disk Sentinel(crackli) kullanmanı öneriyorum. Bilhassa SSD'ler için daha başarılı bir program ve daha doğru istatistik veriyor. HD Tune ile yapabildiklerini ve daha fazlasını yapar. Ayrıca şu an yaptığın yüzey testi bize sorun hakkında tam olarak bilgi vermiyor zaten.
2- Hiçbir hard diskte o şekilde komple bad sector çıkmaz. Bir noktadan sonra diskin bağlantısı koptuğu için program kırmızıya boyamıştır. SATA kablosunda gevşeklik olup olmadığını kontrol et. Doğru takıldığına eminsen başka kablo gerekebilir.
3- Adata SU630 benim gördüğüm, duyduğum en kötü ve en sorunlu SSD modelidir. Aşırı ısınır, sağlığı çabuk tükenir, sistemde donma veya mavi ekran hatalarına sebep olabilir, TBW garantisi bitmeden çok daha önce ölür. Bende de olmuştu. Yaşadığın sorunun bir numaralı şüphelisidir benim gözümde.
4- SSD'nin tablosunda arabirim kaynaklı CRC(veri bütünlüğü) hatası olmuş. Bunun bir numaralı sebebi yine diske bağlanan SATA kablosudur.
SMART tablosunu HD Tune değil de Hard Disk Sentinel üzerinden ekran görüntüsü alıp paylaşabilir misin?