HDD üzerinden SSD'ye Windows 7 kurmak

Aimerlapaix

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir SSD satın aldım ve dünden beri içine işletim sistemi yüklemek ile uğraşıyorum. Yanımda bir USB bellek bulunmadığı için de UEFI olarak Boot atamıyorum. HDD üzerindeki işletim sistemini SSD'ye klonlayıp başlatmayı denedim fakat başlatamadım. Sanırım disk türleri dinamik disk olarak gözüktüğü için. Sebebin bu olduğuna emin değilim. Ben de dün gece Windows 7.ISO dosyası indirdim ve eskiden format sırasında Windows 7'nin sorduğu bir soru geldi aklıma: "Aşağıdaki disklerden hangisine kurulum yapmak istiyorsunuz?" Bu seçenek sırasında SSD'yi seçersem SSD'nin içine başarılı bir şekilde Windows 7'yi kurabilir miyim? Daha sonrasında Windows 10 yükseltme programı ile Windows 10'a yükselteceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.
HDD'nizi USB ile bağlayıp Rufus üzerinden isonuzu yazdırın. Sonra bilgisayarınızı alıp takın ve HDD'den boot edin. Setup ekranından SSD'yi seçin. İşlem başarılı :)

Windows 7 kurmak için bende çok uğraşmıştım bende usb olmasına rağmen atamıyordum usb 2.0 portu gerektiriyormuş oda bende yoktu. Bende diskten 8gb lik yer ayırdım rufus ile yazdığım iso dosyasını direkt olarak o bölüme kopyaladım, daha sonra boot seçeneklerinde zaten çıkıyordu karşıma öylelikle halletmiş oldum.

Şuan SSD’ye Windows 7 kurdum ve başarılı oldu bilgisayarı kapatıp açınca windows 7’ye de windows 10’a da erişebiliyorum başlangıçta sorduğu seçeneklerden. Fakat SSD şuan bir Cd kızağı ile bağlı ve tam performans için sata portuna takmamız gerektiğini söylüyorlar ben de SSD’yi HDD ile yer değiştirdiğimde PC açılamıyor sistem boot edilemiyor. Biostan SSD yi seçsem bile boot için bir şey değişmiyor. Bu sorunu nasıl çözerim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı