HDD Var Olan Dosyalar Gözükmüyor

melihguler

Kilopat
Yer
Sakarya - İstanbul - Ankara
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Arkadaşlar bilgisayarımda terslik hikayesi butterfly efekte döndü. Özetle dosyalarımı bir arkadaşımın PC sine aktardım 330GB, temiz formattan sonra HDD mi söküp taşınabilir gibi yapan USB 3.0 aparat ile kendi dosyalarımı aktardım. Ancak arkadaşımın PC sinde taşınabilir HDD gibi gözüken HDD emde dosyalar gayet gözüküyor ve 540GB lık Yerel Disk E bölümümde (USB ile format attığım için Yerel Disk D USB gözüküyor) 330 GB yer kaplıyor. HDD yi aparattan söküp PC me taktığımda attığım hiç bir dosya gözükmüyor ve boş alan 540GB olarak gözüküyor. Söküp USB aparatıyla arkadaşın PC sine bağladığımızda dosyalar yerli yerinde mevcut (330 GB) söküp PC ye monte edince dosyalar yok ve GB olarakta yok. ( İnternetteki attrib -s ... filan yapınca arada bi 330GB dolu gözüküyor ama net şunu yapınca oluyor diyebileceğim bir durum yok)

• İşletim sistemim orijinal ve hiç bir yazılım kurulmadan dosya aktarımı yapıldı. Yani kişisel PC mde virüssel bi sorun yoktu. Olmadı.
  • cmd --> E: --> attrib -h -s /d /s *.* ve türevleri işe yaramadı. Access denied E:\System Volume Information gibi uyarı çıkıyor ve hiç bir şey olmuyor. Olmadı
  • Gizli Dosyalar ve Sistem tarafında korunan dosyaları açtığımda da değişen bir şey yok. Olmadı.
  • Klasör yolunu adres çubuğuna yazınca da her hangi bir açma yok. Öyle bir yol yok diyor. Olmadı.
  • Windows Defender, Kaspersky, Malware Anti-Byte, RougeKiller ile sistemi tarattım (Bunları öneriyorlardı farklı forumlarda) Herhangi bir virüs vs. bulunmadı. Olmadı.
  • Söküp masaüstü bilgisayarıma bağladığımda yine gözükmedi. Olmadı.
  • Aynı kişiden aynı dosyaların bir kısmını kişisel 16GB USB bellek ile alınca dosyalar benim bilgisayarımda gözüküyor ve herhangi bir USB Virüsüne (Gizleme, Kısayol vs.) benzer hiç bir yapı yada virüs programlarında bir uyarı oluşmadı. Yani USB ile alınca dosyalar gözüküyor ve virüs vs yok. HDD ye test için sadece bir kaç dosya atılınca benim PC ye monte edilince yine gözükmüyor. Olmadı.
  • Güvenli Mod da bunların çoğu denendi ve yine bir sonuç yok. Olmadı.
  • Winrar dosyası açıp ordan baktığımda da bir şey gözükmüyor. Olmadı.
  • Aynı işlemi tekrar komple biçimlendirip format atıp tekrar uyguladım yine sonuç aynı. Olmadı.
Şu anda HDD de 330GB lık veri var ve adım gibi eminim. Ancak ekteki dosyada da gözüktüğü gibi banamısın demiyor. :D Şu sorun yüzünden çıldırdım. Yapmam gereken işler inanılmaz aksadı. Olayın başı Solidworks te bir resmi çağırma sorunuyken, sil eskisini yükle, o hata versin, formata kalk,USB boot sorunu yaşa, onu çöz Cyi sil D kalsın, silinen bölümü yeni bölüm oluştur de format uyumsuzluğu gibi bir hata versin ve elinde açılabilecek bir Windows bile kalmasın, hadi sabah git bir apart al arkadaşı çağır, aparatı tak çalışmasın, hadi git geri ver orda son kalan malı almış ol yenisini veremesinler, hadi para iadesi al başka yerden tekrar satın al, hadi çocuğa o dosyaları at sök PCye bağla format at, sök dosyları geri al ve sonuç aha burdayım. Yapmam gereken işim mi yarım kaldı kaç gündür hata taramaktan virüs taramaktan PC başında dellenmediğim mi kaldı. yok yok yok. İçimi döktüm. Bana bi çare deyin hele. Nasıl görecem o meretleri yav yıldım :)

Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    15,9 KB · Görüntüleme: 490
  • 2.PNG
    2.PNG
    56,5 KB · Görüntüleme: 437
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Sorun Bendede Var Bazı Program Ve Kısayollarında Görünmüyor Anlamadım Comodunun Sanal Masasütü ile açımıyorum gözüküyor düzgün çalışıyor ama normal masaüstünde hiç bir şekilde gözükmüyor

Bu sorun bugün bendede baş gösterdi tatile gittim geldim pc bur durumda
1566860786531.png

O dosyasına oyunları koymuştum hepsi silinmiş yada virüs gibi bişey bilen yardımcı olabilecek varmı ? Konuyuda çok güzel hortlattım 4 yıl sonra :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı