HDD "var olmayan aygıt belirtildi" hatası

rdvnkose

Femtopat
Arkadaşlar kurban olayım şu probleme bir çözüm bulalım. Bilgisayar donanım işlerinden pek anlayan birisi değilim. 480GB SSD ve 1TB HDD var sistemde. Steam'de bazı oyunları yeni kütüphane oluşturup HDD'ye yükledim. Epic üzerinden bedava gelen GTA 5'i HDD'ye yükledim. Aylardır aynı problemle karşılaşıyorum. Bilgisayar açılınca sıkıntı yok ama belli bir süre geçtikten sonra HDD bir anda hata vermeye başlıyor. Mesela 1 saat SSD üzerinden başka bir oyun oynuyorum sonra HDD'de yüklü oyuna geçmek istediğimde bu hata geliyor. Dün de Steam hesabımdaki bir oyunu HDD'ye yüklemeye çalıştım Steam "disk yazma hatası" verdi. Vatan teknik servisinde çalışmış olan arkadaşıma gönderdim denedi etti sıkıntı yok HDD'de dedi. Hatta HDD'ye komple format atmış. Ama sorun hala sürüyor. Konuyla ilgili burada bazı başlıklar açılmış bazı cevaplar yazılmış ama orada konuyu açanların aldığı hata ile benimki farklı gibi görünüyor. Yok mu bu illetin bir çaresi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akşam eve gidince bunları mutlaka deneyeceğim. Sonuçları buraya foto atarım teşekkürler.

Pekala. Bildirim gelmesi için yazıyorum bunu, bu mesajımdan sonra atarsın fotoğrafı.
sonuç bu ama diğer programda ne yapacağımı anlamadım

Dosya Ekleri

• 1.JPG
    95,3 KB · Görüntüleme: 94
  • 2.JPG
    131,9 KB · Görüntüleme: 87
Disk SATA portuna mı takılı yoksa USB portuna mı? Diskte donanımsal bir sorun var gibi. HD Tune'nin 5.75 sürümü ile Health sekmesinin fotoğrafını paylaşınız. Buradan indiriniz.

herhangi bir işlem yapamıyorum. sata portuna bağlı diye biliyorum ben hiç anlamıyorum hocam bu anakart işlerinden

Dosya Ekleri

• 3.JPG
    23,9 KB · Görüntüleme: 79
Deneme sürümü bitmiş programın.

Diski garantiye gönderiniz. Disk arızalı. Diskin sağlığının gözükmesi lazımdı. Gözükmemesinin sebebi diskin ömrünün sonuna geldiğinden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…