Çözüldü HDD ve SSD için yer yoksa nereye sabitlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Joni491

Hectopat
Daha fazla  
Kasamda diskler için belirli bir bölme yok. O yüzden fotoğraftaki gibi HDD'yi kelepçe yardımıyla ters bir şekilde sabitledim. Eğer sorun yoksa sıkıcam kelepçeyi ve sağdaki SSD küçük ve hafif ve hareketli parçaları olmadığı için kelepçelemek yerine havada başıboş bırakmayı düşünüyorum. (SATA kablosu eksik onu halledeceğim).

Kısacası sorum şu anda bir "sorun" var mı?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    199,9 KB · Görüntüleme: 37
  • image.jpg
    179,9 KB · Görüntüleme: 33
  • image.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Kendi sistemimde böyle, HDD'nin sabit olması yeterli ancak ön tarafta bırakırsanız hem çirkin bir görüntü oluşturur hem metal kısımlarının anakarta değme ihtimali var (sağda asılı bıraktığınız SSD) o üste sabitlemekte yeterli ancak kasalarda böyle alanlar var güzel durmasını isterseniz yerine koyun ancak işimi görsün diyorsanız 2 tane kelepçe atıp geçebilirsiniz
O alttaki hava delikleri olan yerin yanında boşluk vardır eminim ki oraya takabilirsiniz kasanın arka kapağını açıp fotoğraf atabilir misiniz?

O alttaki hava delikleri olan yerin yanında boşluk vardır eminim ki oraya takabilirsiniz kasanın arka kapağını açıp fotoğraf atabilir misiniz?
HDD'nin hemen altinda güç kaynağı var onun yanindaki boşluktada aşırı fazla dağınık kablo var ilk orayi denemiştim fakat oraya sabitlemek için kelepçe açısı yok çift taraflı bantla yapabilirim orayı

lütfen arka kapağı açıp net bir fotoğraf gönderir misin?

Kelepçe değil direkt vida ile takabilirsin. Yanlış görmüyorsam alt kısımda hem 2.5" hem de 3.5" diskler için vida delikleri var. Vida delikerlerine uymazsa diğer deliklere vida arasına pul koyarak tutturabilirsin.

Hiçbir sorun yok sabit kaldığı sürece.
HDD sabit kalsa yetermi ? SSD'nin sabit kalmasi gerekmiyor yani

evet bakinca gordum bende 4 tane vida girisi var fakat kablo cehenneminde sorun olmazmi yani kablolarin HDD'nin arka kısmına temasi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…