HDD vs SSD

watchdogs123p

Kilopat
Yer
İstanbul
Film, müzik vb. depolama amaçlı bir disk almak istiyorum. Bu devirde HDD'lerin oyun yükleme amacıyla kullanılmasının mantıksız olduğunun farkındayım. HDD'yi sadece dediğim gibi film müzik depolama amacıyla kullanacağım. Seagate FireCuda 2 TB alsam, HDD'ye göre büyük bir fark olur mu bu dediğim dosyaların açılış, kopyalama hızında? Ben bilgisayarımda bir film açınca HDD ile SSD arasında fark göremiyorum. Seagate FireCuda 2 TB almayı düşünüyorum ama maksimum 2 TB modeli var ve pek ileriye dönük bir kapasite değil bu. Bana ne önerirsiniz?

Sürekli yüksek boyutlu kopyalama işlemleri yapmayacak iseniz HDD yeter de artar. Yapacaksanız da az çok zamanınızdan yer o kadar. Müzik, depolama gibi şeyler için kesinlikle HDD daha iyi.

Arkadaşlar konu başlığını biraz yanlış yazmışım. HDD vs SSHD olacak? Bu ikisi arasında nasıl bir fark var?

Müzik ve film için değmeyecek bir fark. SSHD, klasik HDD'nin biraz hızlısı ama daha pahalısı oluyor. Fiyat ve depolama olarak HDD ile aynı seviyede değilse tercih etmeye gerek yok. Hali hazırda sisteminde hızlı depolama araçları bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…