HDD yanına SSD aldıktan sonra sistem hangi diskten açılır?

TheFlowers

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese, ben HDD'den SSD'ye geçiş yapacağım ve laptopımın şu anda HDD takılı olan slotuna SSD'yi takıp, HDD'yi de DVD slotuna takmayı düşünüyorum. Ancak hiçbir verim kaybolmadan tüm Windows'u ve içindekileri de aynen SSD'ye aktarıp bilgisayarımın ana diskinin SSD olmasını istiyorum. Sorum şu ki SSD'yi HDD'nin yerine taktığımda HDD'yi de DVD'nin yerine taktığımda bilgisayarı ilk açtığımda HDD'nin soketinin yerinde SSD olduğu için SSD üzerinden mi açılır yoksa DVD slotu yerine bağlamış olduğum ve içinde Windows kurulu olan HDD'yi mi açar? Bu konuda hangi adımları takip etmeliyim, verilerimi aynen nasıl SSD'ye geçirip Windows'u SSD üzerinden çalıştırabilirim?

Lenovo Idepad 330 - 15IKB
Aldığım SSD: Samsung Evo 870 500GB SATA3

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem HDD'de kurulu olduğu için sanırsam HDD'den açılır. HDD'den SSD'ye klonlama yöntemini kullanabilirsin veya HDD'yi böl verilerini bir tarafa koy diğer kısımda sadece Windows'u bırak Windows olan yere format atıp SSD'ye sıfırdan sistem kur. HDD zaten ikiye bölünmüş haldeyse verilerini yedekleyip Windows'un olduğu bölmeyi formatla.

Hocam sistem SSD'yi açsa bile boot menüsünden hangi disk ile açılacağını kendininiz seçebilirsiniz.

Verileri aynen gecirmenizi tavsiye etmiyorum. Hangi metodu kullanirsaniz kullanin verileri tasirken veri kaybi yasayabilir ya da bir hata sonucu var olan tum verilerinizi kaybedebilirsiniz. Sizin icin onem teskil eden dosyalari SSD'ye temiz kurulum ardindan aktarabilirsiniz.

Sistemi hangisine kurduysan o başlatılır ve boot sırasında da en başta o olmalı tabii ki.

Hocam ayrıca verilerinizi HDD'de saklayıp Windows'u SDD'ye kurabilirsiniz. Daha sağlıklı olur.

Hala HDD'den açılır format atıcaksın ve SSD'ye atıcaksın formatı

Yani bilgisayara SSD'yi USB ile bağlamaya gerek kalmadan direk bilgisayar içindeki yerlerine taktıktan sonra açıp program vasıtasıyla aktarım yapsam bir problem olmaz doğru mu?
Hocam sistem SSD'yi açsa bile boot menüsünden hangi disk ile açılacağını kendininiz seçebilirsiniz.
Doğru haklısın.
Samsung'un Data Migration uygulamasını kullanıp Windowsu ve içindeki her şeyi komple SSD'ye klonlamak istiyordum programlarım ve verilerim programlarımın kayıtları önbellekleri önemli çünkü yazılım ile uğraşıyorum ve sınav dönemim var. Yani şimdi Windows'u sıfırdan kurarsam şuanki Windowsum orjinal lisanslı ve o zaman olmayacak? :/
Sistemi hangisine kurduysan o başlatılır ve boot sırasında da en başta o olmalı tabii ki.
Hmmm...

C sürücüsü hangisinde yüklü ise ondan açılır ama HDD ise format at C SSD olsun.

Başka bir yerde de bu soruyu sorduğumda SATA to USB kablosu ile aktarıp sonra takmamın daha iyi olacağını söylediler, ben direk bilgisayar içine taktıntan sonra aktarım yapmayı düşünüyordum?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…