HDD Yanma Sorunu

Mert A

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, çok kısa bir süre önce aldığım bu HDD'ye Bursa'da bulunan evimdeki bilgisayarda Windows kurup kişisel dosya ve fotoğraflarımı attım. Bu HDD'yi İstanbul'daki diğer bir bilgisayarıma taktığım zaman bilgisayar harddiski okumadı. Sata ve PSU kablolarını değiştirip farklı kombinasyonlarla denedim ama hiçbir şekilde okumadı. Sonrasında diski tamamen çıkardım ve yanık kokusu geliyor gibi geldi. Girişlerini kokladım ve gerçekten tam anlamıyla metal yanığı tarzı kötü bir koku kokuyordu. HDD'yi servise yolladım durumu açıklayarak, fakat şu an tekrar aynı boyutta bir HDD'ye ihtiyacım var diye gelmesini beklemek yerine direk aynısından aldım. (Yarın ya da öbür gün elime ulaşmış olur.) Yaşadığım sorun HDD ile mi alakalı, yani aldığım HDD'de bir sorun mu vardı yoksa benim anakartım ya da PSU'm mu bir zarar verdi? Ben bu bilgisayara tekrar bu yeni aldığım HDD'yi bağladığımda aynı sorunu yaşar mıyım? Açıkçası ben biraz PSU yeteri kadar kullanılmayıp fazla geldiği için acaba harddiske fazla yüklenmiş midir diye düşündüm. Çünkü gerçekten takılı olduğu hiçbir şey yok.
Bilgisayara HDD'yi önceki sefer bağladığımda (yandığında) bilgisayarın özellikleri;
Üzerinde hiçbir HDD ya da SSD yoktu. Tüm Sata portları boştu.
Üzerinde bir ekran kartı yoktu.

Şu an bağlayacağım bilgisayarın özellikleri;
Üzerinde hala bir ekran kartı yok.
Not: Daha önce anakartta OC yapılmamıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı