HDD Yere Düşünce Hasar Görmüş müdür?

by_lfs

Hectopat
Harici HDD'yi 2 metre yükseklikten parkeye düşürdüm, bilgisayara taktığımda herhangi bir sorun yoktu ama hasar alıp almadığını nasıl anlarım? (PC'ye bağlıyken normal diskin dönme sesi sorunsuz geliyor ancak içerisine dosya kopyalarken çok azda olsa tık tık gibi sesler geliyor bu ses çok çok az kulağımı yaklaştırınca duyuyorum. Eskiden hiç dinlemedim daha öncede var mıydı bilemiyorum) İçerisine eski fotoğraf ve videoları atmayı düşünüyorum da. Sizce ne kadar güvenebilirim harddisk?. Şimdi sorun yokken günün birinde birden bire tamamen bozulma ihtimali var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Almış da olabilir, şanslıysanız, almamış da olabilir. Kullanırken donanımda fonksiyon bozukluğunun olup olmamasına göre anlayabilirsiniz.

Kasa sallaması ile zarar gördüğünü biliyorum HDD disklerin. Yüksek ihtimal görmüştür, kontrol ettirmekte fayda var.

HD Tune Pro ile kontrol edin. Tıkırtı normaldir. Benim %100 Health olan HDD'mde bile tıkırtı var. Normal çalışma sesi HDD'lerin.

HDD ler hassas donanimlardir, çok daha az darbeyle telef olmuş bir çok HDD sahibiyim, mıknatısların kullanırım diye söktum cogunu. Pek guvenmemenizi tavsiye ederim.

Hocam hdd saglik peogramlari ile test yapabilirsiniz. Bad sektor hata vs var mi bakabilirsiniz.

Hocam benim öğretmenimin taşınabilir diski yere yakın bir mesafeden düşmesine rağmen bozulmuştu. HDD kontrol programları var onlarla kontrol edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…