HDD yuvasına SSD takılır mı?

Hagu

Hectopat
Eski bir laptop var. Takılı HDD bu
Bunun yerine Kioxia 960 GB takacagim
Laptoptaki yuva uyar mı?
SATA 2.0bu HDD, SSD ise 3.0

M.2'deki gibi gen3 gen4 gibi uyumlu olur mu? Mesela gen3 anakarta gen4 SSD takdiginda gen3 hizi aliyorsun bunda da ayni mi yoksa uyumluluk sorunu olur mu?

Son düzenleme:
2.5" SATA bir SSD alırsan uyar, cihazın yaşına veya üstündeki SATA sürümüne bağlı olarak alacağın hız düşebilir.

Uyar, ancak laptop o kadarlık bir SSD'yi tanımlar mı bilmiyorum.

SATA HDD takılan her yere SATA SSD takılabilir. SATA sürümleri birbirini destekler. Tam da dediğin gibi düşük olanın sürümünde çalışır ve hızı kısıtlanır. Senin durumda bu yaklaşık 275 MB/s olacak.

2.5" SATA bir SSD alırsan uyar, cihazın yaşına veya üstündeki SATA sürümüne bağlı olarak alacağın hız düşebilir.

Laptop ne kadar eski bilmiyorum benim degil.
Baktim ki acayip yavas,acilmasi bile cok suruyor kasamdaki fazla SSD'yi takacagim.

Uyar, ancak laptop o kadarlık bir SSD'yi tanımlar mı bilmiyorum.

Tamamdır teşekkürler.

Laptop ne kadar eski bilmiyorum benim degil.
Baktim ki acayip yavas,acilmasi bile cok suruyor kasamdaki fazla SSD'yi takacagim.

Tamamdır teşekkürler.
SATA 2 bile olsa HDD'lere göre her türlü daha yüksek performans verir. Asıl olay rastgele okuma hızı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…