Çözüldü HDD yuvasına takılmayan HDD sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba eski kasamdan HDD söktüm yeni kasaya takmak için lakin yuvaya uymuyordu bende bos buldugum vidalı bir alana tek vida yaparak monte ettim çok sallanmıyor fakat HDD yuvasına değil farklı yere bağladım sıkıntı olur mu? Daha çalıştırmadım bilgisayarı.
Görsele ekledim SSD asagıda HDD'yi yukarıda boş bir alana taktım.
Anlamadığım için soruyorum. Yanlışsa çıkarırım uyan bir şey alırım.

Dosya Ekleri

• 20220914_161101.jpg
    20220914_161101.jpg
    132,9 KB · Görüntüleme: 76
Merhaba. Taktığınız yerde başka cihazlarla teması olmadığı ve kasadan vidaladığınız bu tek vidayla kasa metaline şase (-) ucunu bu vida temasıyla sağlayıp alıyorsa statik elektrik riski açısından ileride bir sıkıntı olmaz hocam. Yani HDD'in montelendiği yerden kasaya - şase bağlantısını bir şekilde (alamadığında harici bir ara kablo bağlantısıyla) PC kasası metaline sürekli ve çok sağlıklı çalışması için mutlaka şase bağlantısı irtibatlı olarak çalışmış olmalıdır. Bu tek vida üzerinden alması gereken şaseyi çok rahat alıyorsa bu konuda herhangi bir sorun yoktur. Bundan tam emin olamadığınızda bir avometerinin sesli omaj ölçüm kısmından bir probunu kasa metaline diğer prob ucunu HDD 'in dış metaline değdirip buzzer sesini sürekli duyup bundan tam emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. Taktığınız yerde başka cihazlarla teması olmadığı ve kasadan vidaladığınız bu tek vidayla kasa metaline şase (-) ucunu bu vida temasıyla sağlayıp alıyorsa statik elektrik riski açısından ileride bir sıkıntı olmaz hocam. Yani HDD'in montelendiği yerden kasaya - şase bağlantısını bir şekilde (alamadığında harici bir ara kablo bağlantısıyla) PC kasası metaline sürekli ve çok sağlıklı çalışması için mutlaka şase bağlantısı irtibatlı olarak çalışmış olmalıdır. Bu tek vida üzerinden alması gereken şaseyi çok rahat alıyorsa bu konuda herhangi bir sorun yoktur. Bundan tam emin olamadığınızda bir avometerinin sesli omaj ölçüm kısmından bir probunu kasa metaline diğer prob ucunu HDD 'in dış metaline değdirip buzzer sesini sürekli duyup bundan tam emin olabilirsiniz. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim taktım çalıştırdım lakin çok yavaşlattı bu nedenden ötürü çıkardım ssd yükseltme yapacağım :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı