HDD'de bilgileri koruyup format atma

Utopia

Centipat
Selamlar. HDD'de olan bilgilerimi koruyup nasıl sistemi formatlayabilirim?

Sanırım birden fazla diskiniz var. İşletim sistemini yüklerken örneğin 3 tane diskiniz var ise Disk0 - Disk1 - Disk2 şeklinde sıralanır. Bahsettiğiniz HDD'de bulunan sürücülere isim verin. Mesela D sürücüsü ne "Depo" "Yedek" vb şeklinde. O sürücülerin bulunduğu disklere kurulum sırasında dokunmazsanız problem çıkmaz.​

Aslında SSD takıp, sistemi SSD üstüne kurmayı düşünüyorum. HDD'de olan sistemi formatlayıp, D olarak kullanmayı düşünüyorum. HDD zaten 2 kısma ayrık şu an. C ve D diye. C'yi biçimlendirsem Windows 10 kurulumu sırasında sorun çıkar mı?

Windows'un bulunduğu sürücüyü silip SSD'ye işletim sistemini yüklerseniz sorun çıkmaz ancak aşağıdaki konuda da arkadaş eksik işlem yaptığı için EFI ve Kurtarma bölümleri HDD'de kalmış. Halihazırda EFI bölümü mevcut olduğundan SSD'de EFI bölümü oluşmamış. İleride HDD'yi sökerseniz sorun yaşarsınız. Windows'u SSD'ye yüklemeden önce HDD'de bulunan EFI ve Kurtarma bölümlerini silin.​

Çok teşekkür ederim cevaplar için. Konu çözüldü olarak kapatılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…