HDD'de bir sorun var mı?

masochist

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
HDD: Toshiba MK6476GSX
Anakart
GİGABYTE B450 AORUS ELİTE
Merhaba herkese uzun süredir HDD ile ilgili şu şekilde sorunum oluyor. PC açılırken bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. Bunun üzerinde bayağı bir araştırma yaptım fakat hard disk sentinelde sağlık 100 gözüktü hep PC'yi yeniden başlattığımda bazen düzeliyor bazen düzelmiyordu. Neyse sonunda anladım ki Smart'a bakmak lazımmış sizinle değerleri paylaşacağım. Bu HDD'ye ne olmuş kurtarılmayacak bir durumda mı? Bu sorun neden kaynaklı? SATA Power kablsoundan olabilir mi? Kafamda binlerce soru var.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-06 030901.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-06 030901.png
    120,4 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese uzun süredir HDD ile ilgili şu şekilde sorunum oluyor. PC açılırken bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. Bunun üzerinde bayağı bir araştırma yaptım fakat hard disk sentinelde sağlık 100 gözüktü hep PC'yi yeniden başlattığımda bazen düzeliyor bazen düzelmiyordu. Neyse sonunda anladım ki Smart'a bakmak lazımmış sizinle değerleri paylaşacağım. Bu HDD'ye ne olmuş kurtarılmayacak bir durumda mı? Bu sorun neden kaynaklı? SATA Power kablsoundan olabilir mi? Kafamda binlerce soru var.
Harddisk Sentinel'den sağlığa bakılmaz. CrystalDiskInfo'dan bakılır.
Sağlığın %100 olması hiçbir şey ifade etmez.
G-Sense Error kaydı var o da harddisk kafasındaki sensörün verdiği bir hata. Çalışırken titreşime, darbeye veya harekete maruz kalmış. Sayı düşük ama kullanmaya dikkat etmen gerek.

Bu verilere bakarak ben hard diskte hiçbir hata göremedim. Bence yaşadığın sorunun hard diskle bir alakası yok.
1 adet hata var. Göz ardı edilmemesi gereken. :) G-Sense Error kaydında 68 hata belirtilmiş.

Smart'ta bir sıkıntı gözükmüyor. Okuma ve yazma hızı nasıl?

SATA kablosu aldım ve PSU'dan gelen SATA Power kablosunun diğerlerinden birini taktım HDD'yi de biçimlendirdim bir güzel şu an PC açılırken gözükmeme gibi bir sorun gözükmüyor ama çözüldü mü emin değilim yazılımsal bir şey dediğinize göre ama bakalım

Harddisk Sentinel'den sağlığa bakılmaz. CrystalDiskInfo'dan bakılır.
Sağlığın %100 olması hiçbir şey ifade etmez.
G-Sense Error kaydı var o da harddisk kafasındaki sensörün verdiği bir hata. Çalışırken titreşime, darbeye veya harekete maruz kalmış. Sayı düşük ama kullanmaya dikkat etmen gerek.

1 adet hata var. Göz ardı edilmemesi gereken. :) G-Sense Error kaydında 68 hata belirtilmiş.

Smart'ta bir sıkıntı gözükmüyor. Okuma ve yazma hızı nasıl?
Bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-04 180746.png
    Ekran görüntüsü 2025-03-04 180746.png
    22,3 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı