Arkadaşlar HDD'mde 2 bad sector var üstlerde o bölümü nasıl etkisiz bırakabilirim? Disk yönetiminden oyun falan indiremiyorum disk okuma hatası veriyor.
Hocam bazı konularda biçimlendirip o bölümden GB kaybederek kurtulma falan diyorlardı kısa sürelik yapacagım zaten yeni HDD alacağım o zamana kadar idare etse yeter.
Arkadaşlar HDD'mde 2 bad sector var üstlerde o bölümü nasıl etkisiz bırakabilirim? Disk yönetiminden oyun falan indiremiyorum disk okuma hatası veriyor.
Hocam bazı konularda biçimlendirip o bölümden GB kaybederek kurtulma falan diyorlardı kısa sürelik yapacagım zaten yeni HDD alacağım o zamana kadar idare etse yeter.
Bad sektörlü HDD leri bölerek defalarca kullandım ve hala kullanıyorum.
Üstelik sizinki gibi değil. Bad sektör dolu diskler. 20 ila 50 arası bad sektör var.
Disk yöneticisi veya Best Free Partition Manager for Windows | MiniTool Partition Wizard Free ile yapabilirsiniz.
1-) HDD sil
2-) Yeni basit birim ==> 200 GB === Biçimlendirseniz de olur ama biçimlendirmeyin. Ham/raw olarak kalsın.
3-) Yeni basit birim ==> 800 GB == Bu bölümü biçimlendireceksiniz.
HDD nizde başka bir sorun yok ise
800 GB olan kısmı kullanabilirsiniz.
Bad sektörlü HDD'leri bölerek defalarca kullandım ve hala kullanıyorum.
Üstelik sizinki gibi değil. Bad sektör dolu diskler. 20 ila 50 arası bad sektör var.