HDD'de onarılan Bad Sector'de hangi dosyalar denk geliyor?

osmanmurat885

Hectopat
Herkese selam.
Harici hard diskimde bad sector vardı. HDD Regenerator ile tamir oldu kısmen ve %14'ten % 26'ya çıktı sağlık durumu ve kalan ömrü tahmini 35 günden 123 güne çıktı. Yalnız merak ettiğim bu onarılan yer de olsa, bad sektore denk gelen dosyaların ne olduğu ve bunları kurtarıp kurtaramayacağım. Ya da en azından o dosyaları kurtaramasam bile harici HDD'yi kullanırken o dosyalara dokunmayayım ki sistem hata vermesin ya da benzeri bir durum...

Haklısınız ama son kullanma tarihi geçeli 1 ay 20 gün olan hdd'yi de atmayı hazmetmek zor olur. (soda da düzeltmez) HDD Regenerator ile ömrü 35 günden 123 güne çıktı. Herhalde doğruluk payı vardır. Çalışalı 4 gün olmuş. Bilirsiniz aktif çalışma saati olarak mesela notebook'um 7 yıllık hdd'sinin çalışma günü 599 gün 2 saat. Tahmini kalansüresi 1000 günden fazla diyor ve performans ile sağlık %100. Siz sormadan ben söyliyeyim: WD markası zaten hata bende Sony aldım. (Usb 3.1 olmasına kanmıştım, ilk çıkanlardan). Konudan çok uzaklaşmayalım. Merak ettiğim bad sektor'ün denk geldiği dosyaları bulmak ve asla kullanmamak.

Donanımsal bi sorunu yazılım ile çözemezsiniz malesef. O hdd artık saatli bomba gibidir yukarıda hocamızın da dediği gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…