Sarp nikilsin
Centipat
20 oyun ve 6 GB RAM'im var. 12 oyun silmeyi düşünüyorum, takılma ortadan kalkacak derecede azalır mı?
Son düzenleyen: Moderatör:
HDD tamamen doluysa belki işe yarıyabilir.20 oyun ve 6 GB RAM'im var. 12 oyun silmeyi düşünüyorum, takılma ortadan kalkacak derecede azalır mı?
20 oyun ve 6 GB RAM'im var. 12 oyun silmeyi düşünüyorum, takılma ortadan kalkacak derecede azalır mı?
Derece senin işlemci ve ekran kartına bağlı temizliyip macunu değiştirirsen fazla ısınmaz.
O bar yüzde olarak ne kadar boş yer kaldığını gösterir HDD'nin sağlık durumunu belirtmez. Ayrıca kırmızı olsa bile birkaç GB boş yer olduktan sonra bende problem olmamıştı.Eki Görüntüle 546903
Eğer gördüğün gibi Yerel Disk şuan mavi, eğer o bar kırmızı olursa, takılmalar başlar ve oyunları vs. silmeniz gerekir, eğer kırmızı değilse HDD büyük ihtimal ölmeye başlamıştır.
O bar ne kadar boş yer kaldığını, söylese bile bende yavaşlamalar başladı ki forumdaki çoğu kişi yavaşlamaması için o barın kırmızı olmamasını tavsiye ediyor, ayrıca disk birleştirme değil, RAID işlemi HDD'yi hızlandırır.O bar yüzde olarak ne kadar boş yer kaldığını gösterir HDD'nin sağlık durumunu belirtmez. Ayrıca kırmızı olsa bile birkaç GB boş yer olduktan sonra bende problem olmamıştı.
Asıl hızlandırma işlemi disk birleştirme ile sağlanır. Profesyonel programlar veya Windows 10'un kendi ayarlarından disk birleştirme yaparsanız HDD bir nebze hızlanır.
Disk birleştirme derken "Defragment and Optimize" işlemlerinden bahsedilmiş, bu mekanik disklerin fiziksel olarak farklı bölgelerine yazılmış dosyaları birleştirip mekanik diskin hızlanmasını sağlayan bir işlemdir....ayrıca disk birleştirme değil, RAID işlemi HDD'yi hızlandırır.
Evet, şimdi sizin sayenizde farkettim oradan bahsedilmiş.Disk birleştirme derken "Defragment and Optimize" işlemlerinden bahsedilmiş, bu mekanik disklerin fiziksel olarak farklı bölgelerine yazılmış dosyaları birleştirip mekanik diskin hızlanmasını sağlayan bir işlemdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.