HDD'deki bad sector nasıl düzeltilir?

emre6199

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Sekuriti
Arkadaşlar bende Seagate video 3.5 320GB HDD var. Hazır sistem almıştım. SSD ona yetmedi, ben de bunu takayım dedim. 5 bad sector çıktı, bunu kullanmaya devam edebilir miyim? Zararı olur mu? Veya çözümü var mı?

Şimdi Sosyal'de ısrarla bad sectorü yazılımla düzeltebileceğini iddia eden bir tayfa var onlar gelip şu yazılımı kur tarat bilmem ne diyecekler ama nafile. Bad sector yazılımla düzelmez, düzeldi gibi görünse de kısa süreli olur. En yakın zamanda yeni HDD almaya bakın.

Artabilen bir şey. Veri kaybına yol açar. Tabii sadece HDD'deki veriler.

HDD sentinel programını satın alırsan İçinde onarma işlemi var. Yazılımsal olarak bad sectör düzeltilebilir. Ancak Genelde çok sağlıklı bir yöntem değildir. Hasarlı sectörleri silerek hafızayı küçültür. Hasarlı bölüm kullanım dışı kalır hasarsız bölümde sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak bunu yapabilmeniz için Diskinizin %80'ni sağlam olması gerekiyor. Bende de 320GB disk vardı 40 GB'lık bölümünü silip kullanırım ne olacak dedim 3 ay sonra disk komple bozuldu

Herkese teşekkür ederim anladım ki HDD çöp oldu.

Bad sector fizikseldir çarpma titreme sıvı teması gibi sonuçlardan ortaya çıkar ve kesinlikle düzeltilmesi mümkün değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…