HDD'deki oyunların donması

sscnur

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Benim kasamda 120 GB Kingston SSD var. Bir aralar buna GTA 5'i ve Ghost Recon Wildlands oyunlarını kurmuştum. Yolların yüklenmesi ve performans çok daha iyiydi. (İkisi de açık dünya oyunu bilmeyenler için.) Sahip olduğum HDD ise WD 500 GB 7200 RPM özelliğinde. 500 GB bana yetmiyor bunu değiştireceğim ancak sorunum sadece bu değil. HDD'ye GTA'yı veya Ghost Recon'u yüklediğimde FPS droplar yiyorum sürekli. (Ghost Reconda çok daha fazla) SSD'ye kurduğumda ise hiç donma sorunu olmuyor ve harita, yol vs. çok daha hızlı yükleniyor. HDD'de bir sorun mu var bir şeyi mi yetersiz? Yeni bir HDD almalı mıyım, alırsam ne almalıyım? (1 TB yeterli olacaktır.) Ne öneriyorsunuz ve bu HDD'de neden oyunlar donuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'nin daha hızlı olması normal. Ancak ben de WD Blue 500 GB kullanıcısıyım ve diskten dolayı takılmalar yaşamıyorum. Diskin sağlığını da kontrol et. Diskin yetersiz geliyor muhtemelen. Değişim yapacaksan yeni Toshiba P300 epey popüler. Testlerdeki hızı da iyi.

SSD'nin daha hızlı olması normal. Ancak ben de WD Blue 500 GB kullanıcısıyım ve diskten dolayı takılmalar yaşamıyorum. Diskin sağlığını da kontrol et. Diskin yetersiz geliyor muhtemelen. Değişim yapacaksan yeni Toshiba P300 epey popüler. Testlerdeki hızı da iyi.
Peki bu disklerin rpm hızı falan varmış 7200 falan filan. Bunlar nedir? 250 tl bütçem var 500 gb yetmiyor. Hızlı ve güzel bir disk hangisini önerirsiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı