HDD’deki silinen dosyalar geri getirilebilir mi?

eminilhan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Şu anda çıldırmak üzereyim. Harddiskim çalışmıyordu. Bir problem vardı. Bilgisayarcıya verdim. Adam bana mesaj attı bu ölmüş yapılmaz diye. Normalde harddisk hiç gözükmüyordu. Adam gidip aldım ve tekrar PC'ye taktığımda harddisk gözüktü. Aman Allah'ım bir anda yerimden fırladım. Süper, Harddisk çalışıyor ama o da ne !? (931/931 GB Boş)

Şu anda tam olarak 500 GB'lık bir arşivim silinmiş durumda! Arkadaşlar çok önemli bilgilerim var. Zaten bundan öncede format atarken, PC'de yedek klasörünü harici diske atmayı unutup formatı başlatmış ve 4 yıllık arşivim gitmişti. Bir kez daha böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Lütfen yardım edin!

Son düzenleyen: Moderatör:
bazı programlar var bununla ilgili ama fazla verim alamazsın internet üzerinden harddisk kurtarması yapan firmalar var bir danış derim.

Recuva adlı programı indirip deneyebilirsin ama hepsini kurtarmayabilir ona göre hareket et. Kurtarıyorken de sakın aynı diskin içine kurtarma yoksa ciddi oranda veri kaybı yaşarsın. Yine de programa çok güvenme derim.

Basit bir silinme işlemi ise veriler kurtarılabiliyor genelde. Yani veriler diskinizde duruyor ama adresleri silinmiş oluyor. Bazı programlar aracılığıyla, üstüne bir şey yazılmamış verileri kurtarma şansınız var.

Recuva önerisini dikkate alın bence. Güzel bir program önermiş arkadaşımız.

Ayrıca kurtarmak istediğiniz diske sistem kurmayın, içine program atmayın. Kurtarma şansınızı artırmak için hiç bir işlem yapmadan, farklı bir diske kurulu işletim sistemi üzerinden bu diski tarayın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı