HDD'deki sistemi SSD'ye aktarma

Makaleler
4
Arkadaşlar SSD sipariş vereceğim fakat şu an harddiskimde 500 GB'a yakın, Windows dahil oyunlarım var. SSD alınca direkt HDD'yi sıfırlamadan SSD'ye Windows kursam açılışta sistemler çakışır mı yoksa HDD'deki Windows, Windows. Old klasörü şeklinde olup kullanımıma devam edebilir miyim? Asıl anlatmak istediğim oyunları silmek istememem.

En temizi format at kardeşim tertemiz bir kurulum yap.Diğer türlü çok uğraşırsın.

Steam oyunlarıysa eğer yedek al. Korsan oyunlarsa bir şey yapmana gerek yok direkt çalışıyor. 2.soru ise çakışma ihtimali olmaz çünkü BIOS'tan hangi diskin birincil olacağını seçeceksin. HDD'nin içindeki windows dosyalarının bir önemi kalmıyacak yani.

MiniTool Partition Wizard ile yapabilirsin. Kuzenimin bilgisayarında 128GB SSD+1TB HDD vardı. Yanlışlıkla HDD'ye yüklemiş. Ben de dosyaları o program ile klonlayıp SSD'ye aktardım. Klonlarken bilgisayar açık duruyor, hatta Windows'ta durabilirsin. İşlem bittiğinde yapacağın tek şey, BIOS'ta boot device'ı SSD yaptıktan sonra Windows açıldığında HDD'deki sistem dosyalarını silmek.

Ben yakın zamanda HDD'yi SSD'ye klonladım ve herşey eskisi gibi kullanıyorum. Crack'li lisanslarımın bazıları bozulmuştu. Hepsi değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar ben de klonlamak istiyorum fakat dediğim gibi oyunlarımın boyutu bayağı fazla. Sadece windowsu klonlama nasıl yapılır onu anlamadım. Ya da şuanki diskimi ikiye bölsem oyunları da D diskine atsam sonra SSD'ye windowsu kurarken HDD'deki C'yi de silip D'ye eklesem sorun olur mu ?

İmkanın varsa oyunları başka diske atıp, sadece Windows'u SSD'ye atabilirsin. Üste nasıl yapılacağını yazdım. Format atmaya hiç gerek yok, ama istersen format atıp yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…