HDD'deki yavaşlama sorunu

Oğuz Candaş

Hectopat
Daha fazla  
Son birkaç gündür HDD içinde kurulu olan oyunlarda açılış süresi yavaşlaması fark ettim. Acaba HDD zarar mı gördü diye HDTune uygulamasıyla tarama yaptım bir sorun çıkmadı. Aygıt Yöneticisinden de sorun giderme yaptım yine de bir sorunla karşılaşmadım. İşin içinden bi türlü çıkamadım. Oyunlarda FPS düşüşü olmadı fakat açık dünya oyunlarında ilerlerken bir anda yükleme yaşadım.

[BGCOLOR=transparent]Dipnot : Açtığım 3. konu bu 2 konuya da çözüm bulamadım bakan kimse cevap yazmamış sorunlarımı çözmeme yardım edin lütfen [/BGCOLOR]:(.

İşlemci: Intel Core i7 7700HQ 2.80GHz
Ekran kartı: GTX1050Ti
RAM: 8GB
İşletim sistemi: Windows 10 Home
HDD : WDC WD10SPZX-21Z10T0 5200RPM 1TB

hdd yazma hızı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Health ve Error Scan taramalarının sonuçlarını paylaşın.

Sistem bakım yönergelerini uygulayın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

SSD geçmenizi öneririm. Eğer imkanınız yoksa en kötü 7200RPM çalışan bir disk satın alın.
En Ucuz Hard Disk (harddisk) Modelleri hepsiburada.com'da.
SSD (Solid State Drive), SSD, Disk, Sandisk, Crucial, Kingston, Samsung, Toshiba, Team, Memoright, A-Data, WD
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eklemeyi unutmuşum. Diskin stabil çalışması için Intel Rapid Storage yazılımını kurun.
Intel Rapid Storage Technology (RST)

Son düzenleme:
ssd'ye sahibim, İntel Rapid Storage yazılımı yüklü, error scan yemyeşil çıktı. Verdiğiniz linkteki adımları uyguladım soruna hala sahibim :( .
hdd health.PNG

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı