HDD'den boot edemiyorum

lazzaro

Megapat
Bilgisayara format atıp Windows 8.1'i yeniden yükleyebilmek için DVD'den boot etmek istemiştim. Bunun için F12 ile boot menu'ye girip DVD'yi seçmiştim. Buraya kadar her şey tamam.

Şimdi ise işim bitti, yeniden eskisi gibi harddiskten boot etsin istiyorum, ama olmuyor. BIOS'ta boot sıralamasında birinci sırada harddisk var, ama sanki onu dikkate almıyor. Her seferinde açılışta F12 yapıp boot menuye girmem ve oradan harddiski seçmem gerekiyor.

Otomatik olarak harddiskten boot etmesini nasıl sağlarım?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam boot menüsünden HDD'yi seçmezseniz bilgisayar açılmıyor mu?

Boot menüsünden HDD'yi seçtiğimde bilgisayar açılıyor. Ama benim derdim şu: Bilgisayarı her açışımda F12'yi tuşlayarak boot menüsüne girmem gerekiyor. Daha önce böyle değildi, kendiliğinden HDD'den boot ediyordu. Şimdi ise eğer F12 yapmazsam boş ekrana (cursor'ın yanıp söndüğü) düşüyor.

DVD'yi çıkar. Boot menüsünden HDD'yi seç.

DVD'yi çıkardım, boot menüsünden HDD'yi seçiyorum. Ama benim bu tercihimi hafızaya almıyor nedense.

Bunlarda olmazsa default ayarlara getir.

Default ayarlara nasıl getiririm?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı