HDD'den gelen ses

Makaleler
20
Merhabalar, sabit diskimden bir ses geliyor ve ben bu sesin normal olduğu görüşündeyim daha doğrusu bunu umut ediyorum.

Bu ses sadece yükleme vb. durumlarda oluyor.
Şu şekilde bir ses "tırr...Kırrr" tarzı diyebilirim eskiden çok rahatsız ediyordu ama şimdi nedense fanlarım gereksiz ses çıkardığından tam duyamadım.
Titreşme gibi bir ses de diyebilirim.

Bu ses normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun 15 senelik 3.hdd olarak kullandğım diskten geliyor ancak sadecede o diski kullandığımda dediğiniz türden bir gıcırdama oluyor o diskteki fotoğraflara veya oyunlara erişmeye çalıştığımda ancak ses dışında olumsuz bir etkisini görmedim.

Genelde sabit diskler zaten ses çıkarır. Mekanik bir aygıt olduğu için ses kaçınılmaz ama nasıl bir ses var? Kafa atma olmadığına eminseniz bir miktar ses normal.
Kafa atma tiz bir ses verir diye biliyorum.
Benim de bir HDD vardı ses çıkarıyordu ses SSD al diyordu ben de ona uydum.
M.2 NVme SSD'ye sahibim zaten. :)
Vidaların sıkılı olduğundan emin misiniz?
Değilim ama açmaya üşeniyorum.

Ben laptop kullanıcıyım. HDD kullanıyorum bende de aynı şekil. Ara sıra oyun oynarım. Oyun oynadığım zamanlar genelde "vııdkkktktttrrrr" diye ses çıkartıyor. Bunun çözümünü bilmiyorum. Sağlık %100 bu arada. 1 TB 5400 RPM.

Konu takipteyim.

Ben laptop kullanıcıyım. HDD kullanıyorum bende de aynı şekil. Ara sıra oyun oynarım. Oyun oynadığım zamanlar genelde "vııdkkktktttrrrr" diye ses çıkartıyor. Bunun çözümünü bilmiyorum. Sağlık %100 bu arada. 1 TB 5400 RPM.

Konu takipteyim.
Üşenmesem söküp ses kaydını alacağım ama üşeniyorum...

Son kararım da bir sorun olmadığı yönünde. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı