HDD'den gelen ses

Makaleler
14
Yer
Dubai
Öncelikle merhaba. Bu sesler hakkında farkındayım çok fazla konu var. Ancak durumumda hiçbiri açıklama olmadı.

Seagate Barracuda 2TB 7200 RPM HDD kullanıyorum. HD Tune ile yaptığım testlerde ciddi bir sorun yaşamadım. 98 mb/s minimum okuma, 250 mb/s maximum okuma ve ortalama 200 mb/s okuma hızında çalışıyor disk. Ancak ciddi bir ses mevcut. Transfer testinde de sonuçlar resimdeki gibi.

Her şey kısacası sorunsuz çalışıyor. Yaşadığım problem sesle ilgili. Şimdi diyeceksiniz ki kafanın sesi, değil. Bu kadar şeyi açıklamamın temel sebebi bu.

Bu yüzden buraya bir videoda bırakacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ses bayağı yüksek seviyede. Bu sesi genelde ben diske bir şeyler yazarken alıyorum. Sesi alabilmek için HD Tune Aam'de ki test özelliğini kullandım. Sizce bana sorun yaratır mı?

NOT: Video alırken bilgisayarın tüm fanları devre dışı haldeydi. CPU-Ekran kartı-Kasa içi fanların hepsi. Kameranın baktığı yerin hemen altında disk mevcut.

Dosya Ekleri

• 13-Kasým-2020_07-46.png
    13-Kasým-2020_07-46.png
    14 KB · Görüntüleme: 55
  • 13-Kasým-2020_07-44.png
    13-Kasým-2020_07-44.png
    26,3 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    19,7 KB · Görüntüleme: 39
  • 13-Kasým-2020_07-57.png
    13-Kasým-2020_07-57.png
    22,7 KB · Görüntüleme: 51
Aynı HDD'ye sahibim eğer boştayken bir ses çıkıyorsa evet sıkıntı. Ama sürekli bir şeyler indirip yüklüyorsanız ve sessiz bir ortamdaysanız ses gelmesi normal. Fazla sesli çalışmaz o model zaten.
Disk düzenli olarak çalışıyor. Ses sadece kullanım esnasında çıkıyor ama daha önce 7200 rpmlik toshiba bir hdd kullanırken böyle bir ses problemi yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı