HDD'den ses geliyor

Slayer25

Hectopat
Merhaba. bazen hatta şu anda PC'yi actiğimda HDD kullanilirken gelen o Click mi desem; şey sesi gibi, DCD'yi açıp kapama ve bunu tekrar etme sesi desem daha anlaşılır olur, bu ses geldiği anda PC donuyor. Bazen de hiç açılmıyor, siyah ekran gibi oluyor. Buna nasıl çözüm bulabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mekanik bir disk. İçinde mekanik çalışan parçalar var. HDD'den gelmesi normal. Donması gibi sorunlar da eskimesinden kaynaklı. HDD çalışma prensibi de depolanan bilgiye erişimi geciktirdiği için donabiliyor.

HDD çok ses çıkarır. Bu genetiktir. Bende önceden HDD kullanıyordum. Özellikle eski nesil HDD'ler daha çok eskidiği için yorulurlar ve bu yüzden daha fazla ses çıkartırlar. HDD'yi yerinden sökün ve tekrar takın biraz daha ses azalır. Gevşemiş olabilir.

Şu anda çıkarıp taktım ve düzeldi Allah'a şükur ama devam edeceğini biliyorum. SSD'nin olayi nedir, ayni HDD'nin olduğu yere montaliyoruz değil mi? Farkli bir olayı yok yani.

Şu anda çıkarıp taktım ve düzeldi Allah'a şükur ama devam edeceğini biliyorum. SSD'nin olayi nedir, ayni HDD'nin olduğu yere montaliyoruz değil mi? Farkli bir olayı yok yani.

SSD HDD'den sonraki yeni nesil bir depolama birimi. Şimdi M.2 SSD çıktı. Ama senin kasan sanırsam eski ve bu yüzden anakartın sadece SSD ve HDD desteklemekte. SSD HDD'den daha hızlıdır. Ses yapmaz. Donma vs. hiç yaşamazsın. Oyunların daha hızlı açılır. Kısacası bilgisayarı uçuran parça :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı