Bilgisayarıma 120GB SSD taktım. HDD’yi SATA 2 portuna aldım. Şimdi HDD’nin içinde 50-60GB dosya var resim falan pek kullanılmıyor. Ama bilgisayar açıkken HDD’nin o açılıp kapanma sesleri oluyor kendi kendine açılıp kapanıyor. Bu neden oluyor bir çözümü var mıdır? Aomei backup ile HDD’den SSD’ye geçiş videosuyla yapmıştım. Technopat videosunda her şeyi aynen yaptım.
Açılıp kapanma sesi derken okuma/yazma seslerini mi kastediyorsunuz acaba? Arka planda çalışan HDD'ye kurulu program vs. varsa onlar çalıştığından normal olarak o sesi duyarsınız tabii.
HDD SATA portuna takılı ise PC çalıştırdığın zaman o sesin gelmesi gayet normal çünkü HDD SATA portuna takılı ise çalışır gayet basit. Eğer içindekileri kullanır veya HDD içerisine girersen okuma-yazma yapacağı için sesin artması da normal.
HDD üzerinde bilgisayarınız açıkken çalışan herhangi bir program, oyun var mıdır ?
Güç planından HDD'nin pasif mod için geçiş süresini azaltabilirsiniz. HDD üzerinde aktif kullanılan bir şey kalmaz ise daha az kapanıp / açılma ihtiyacı duyacaktır.
Windows işletim sistemine özgü paranoya durumu adamı kanser etmek için boyna saçma sapan çözümler üretiliyor ondan sonra kısa sürede disk çöpe gidiyor. Çözümü aşağıdaki resim bir daha makinadan tık sesi gelmez dur kalk mekanik disklerin resmi olarak idam edilmesinden başka bir şey değil.
SSD'nizin marka ve modeli nedir? Aynı problem 1 ay önce aldığım SSD'de benim başıma geliyor. Çoğu kişi bunun güç tasarrufu olduğunu söylesede ayarları yapsam dahi öyle olmadığını düşünüyorum, çünkü düzensiz aralıklarla oluyor bu olay. Konuma Göz Atabilirsiniz