HDD'den SSD'ye oyun kaç dakikada geçer?

EfeOzcann

Hectopat
Yer
Bornova
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Xbox için SSD almak çok pahalı olduğu için bende HDD almak istiyorum şimdi ben oynamak istediğimde SSD'ye sonra başka bir oyun oynayacağım da önceki oyunu HDD'ye oynayacağım SSD'ye yaparsam böylece SSD almak zorunda olmayacağım. Peki diyelim ki oynayacağım oyun 100GB kaç dk da SSD'ye geçer, kaç dk da HDD'ye geçer?

Son düzenleyen: Moderatör:

İnternetle indirme olarak ikisinde de eşit olur ama oyunu HDD-SSD arası paylaşmak HDD'in okuma yazma hızlarına bağlı.

Hocam şimdi indirme işleri internete bağlı ama SSD hızı HDD hızına göre daha hızlı. HDD yerine SSD kullanmak daha mantıklı.

Konu sahibi nerede indirmekten bahsetmiş?

Hard diskten SSD'ye oyun indirmek ve internette bir tane Seagate HDD'de 120mb/s'mis bu durumda 100GB için 15dk mi olur yoksa 30dk mı (30dakikadan az olursa çok fark etmez ama fazla olur mu)

SSD'den HDD'ye veya tersi yönde veri aktarırsınız. İndirmek ayrı bir şey.

Elimde bir HDD ile oyun aktarma verisi yok. İnternette de güveniliri rahatça bulunabilecek bir şey değil bence.

Yaklaşık 75 GB boyudundaki bir dosyayı 870 EVO 1 TB'tan 970 EVO 250 GB'a aktarıyorum. Başta 430 MB/s gitse de DRAM dolmuş olacak ki buraya geldi. Görebileceğiniz gibi testlerdeki gibi 500-550 MB/s hız yok. O gerçek hayatta dosya aktarırken olmaz. O yüzden düzgün HDD'lerin 100 MB/s üstü hızları olmasına rağmen 50-60 farz edip kabaca 30 dakika dedim. Aslında oyun daha dağınık olduğu için öngörmesi çok zor. Bir oyun 20 dakikada aktarılırken başka bir tanesinin 30 dakikada aktarılması şaşırtmaz.
Aktarmanın kalanında 300-310 MB/s hız civarında gezdi.

Peki Xbox'da 30dkden az olur mu?

Olabilir de olmayabilir de. Oyuna göre değişir. Bu yöntemi düşündüyseniz sabah akşam oyun değiştirmiyorsunuzdur diye düşünüyorum. Kabullenilecek bir süre bence.

Bir de bunu yaparak Xbox'in SSD'si ve HDD'nin sağlığı çok hızlı mi düşer veya okuma yazma hızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…