HDD'den SSD'ye oyun taşıma

Evet, taşıyabilirsiniz. İşlemler her platform için biraz farklı.

Hangi platformdaki oyunları taşımak istiyorsunuz?
Steam için Steam'deki geri yükleme eklentisini kullanmanız gerek. Epic'i bilmiyorum. Eğer Steam kullanıyorsanız yapmanız gerekenleri.

Evet. Oyunlarım Steam üzerinde.

Buradaki rehbere göre taşıyabilirsiniz.

Sadece oyunları taşımak istiyorsanız Steam kütüphanesini belirttikten sonra SteamApps klasörünü olması gereken yere taşıyacaksınız ve dosyaları doğrulayacaksınız. :)

Ek olarak @Efe10'un bahsettiği gibi yedekleme özelliği de kullanılabilir.

Buradaki rehbere göre taşıyabilirsiniz.

Sadece oyunları taşımak istiyorsanız Steam kütüphanesini belirttikten sonra steamapps klasörünü olması gereken yere taşıyacaksınız ve normal indirme işlemi başlatır gibi dosyaları doğrulayacaksınız. :)

Ek olarak @Efe10'un bahsettiği gibi yedekleme özelliği de kullanılabilir.

Teşekkür ederim.
Düzenleme: Yanlış anlamışım.

@Tim Mesajımı silebilir misiniz?

Bunu yaptıktan sonra SSD'me Steam'ı kurup mu yapmam lazım?

Yok hocam benim dediğimi boşverin. Benim dediğim oyunu yedekleyip tekrardan kurmaktı. Yani şöyle, siz oyunu yedekleyeceksiniz, sonra HDD'deki oyunu sileceksiniz, oyunu yedeklenen dosyalar arasından tekrar SSD'ye kuracaksınız. Ama böyle bir şeye gerek yok. Direkt olarak taşınabiliyor sanırım. Ben bu dediğim geri yükleme olayını format atarken kullanıyorum. Yine de aklınızda bulunabilir.

Yok hocam benimkini boş verin. Benim dediğim oyunu yedekleyip tekrardan kurmaktı. Yani şöyle, siz oyunu yedekleyeceksiniz, sonra HDD'deki oyunu sileceksiniz, oyunu yedeklenen dosyalar arasından tekrar SSD'ye kuracaksınız. Ama böyle bir şeye gerek yok. Direkt olarak taşınabiliyor sanırım. Ben bu dediğim geri yükleme olayını format atarken kullanıyorum. Yine de aklınızda bulunabilir.

Yine de teşekkür ederim.

Bunu yaptıktan sonra SSD'me Steam'ı kurup mu yapmam lazım?
İlk olarak Steam'i kurabilirsiniz. Mevcut SteamApps klasörünü de Steam klasörünün içerisine atacaksınız.

HDD üzerindeki C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps klasörünü SSD üzerindeki Steam'in kurulu olduğu C:\Program Files (x86)\Steam dizinine atıyorsunuz. Daha sonra Steam'i başlatınca dosyalar doğrulanıyor.

İlk olarak Steam'i kurabilirsiniz. Mevcut SteamApps klasörünü de Steam klasörünün içerisine atacaksınız.

HDD üzerindeki C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps klasörünü SSD üzerindeki Steam'in kurulu olduğu C:\Program Files (x86)\Steam dizinine atıyorsunuz. Daha sonra Steam'i başlatınca dosyalar doğrulanıyor.
Çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı