HDD'den SSD'ye Windows taşıma

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
Bilgisayarım çok geç açılıyordu. Neden olduğunu araştırdım ve Windows'u yanlışlıkla HDD'ye kurmuşum. SSD'ye nasıl taşıyabilirim?

Bu rehbere bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama benim tavsiyem; HDD'deki Windows'u silip, kurulumdan önce HDD'yi çıkarıp yeniden kurulumu yapmanız yönünde olacaktır.

Hocam, klonlama işlemi yapabilirsiniz. Fakat arkadaşıma katılıyorum. Riski var. En iyisi temiz kurulum yapıp taşımak.

Bu rehbere bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama benim tavsiyem; HDD'deki Windows'u silip, kurulumdan önce HDD'yi çıkarıp yeniden kurulumu yapmanız yönünde olacaktır.

HDD'deki Windows'u nasıl silebilirim?

HDD'deki Windows'u nasıl silebilirim?
HDD'de önemli verilerinizi yedeklediğinize emin olun.
  • Windows'u kurduktan sonra ilgili HDD'yi harici disk olarak bağlayıp Disk Yönetimi üzerinden tüm bölümleri silip yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.
  • HDD'yi çıkarmadan kurulum ekranını açın. Disk seçim ekranına geldiğinizde HDD'deki tüm bölümleri silip sonra HDD'yi çıkarabilirsiniz.
İki yöntemden birini kullanabilirsiniz. Kurulum sırasında HDD'yi çıkarmak istemezseniz (ki çıkarırsanız güzel olur) tüm bölümleri sildikten sonra bölüm oluşturmaya SSD'den başlayın.

HDD'de önemli verilerinizi yedeklediğinize emin olun.
  • Windows'u kurduktan sonra ilgili HDD'yi harici disk olarak bağlayıp Disk Yönetimi üzerinden tüm bölümleri silip yeni bir bölüm oluşturabilirsiniz.
  • HDD'yi çıkarmadan kurulum ekranını açın. Disk seçim ekranına geldiğinizde HDD'deki tüm bölümleri silip sonra HDD'yi çıkarabilirsiniz.
İki yöntemden birini kullanabilirsiniz. Kurulum sırasında HDD'yi çıkarmak istemezseniz (ki çıkarırsanız güzel olur) tüm bölümleri sildikten sonra bölüm oluşturmaya SSD'den başlayın.

Pek anlamadım. :( YouTube'dan bakayım biraz.

Pek anlamadım. :( YouTube'dan bakayım biraz.
USB belleğinize Windows 10'u yazdırın.

Sonra sistemi USB bellekten açın. Disk seçim ekranına geldiğinizde HDD'deki tüm bölümleri seçin ve "Sil"e basın. SSD'de bölüm varsa onları da silin. Sadece "Ayrılmamış alan"lar kalsın. Sonra SSD'nizi seçin, "Yeni" düğmesine basın, boyut belirleyin ve bölümü oluşturun. Ardından kurulumu yapın.

Kurulumdan sonra arama bölümüne "Disk Yönetimi" yazın. Çıkacak ekranda HDD'ye sağ tıklayın ve "Yeni basit birim" seçeneğini seçin. Harf atayın.

Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

USB belleğinize Windows 10'u yazdırın.

Sonra sistemi USB bellekten açın. Disk seçim ekranına geldiğinizde HDD'deki tüm bölümleri seçin ve "Sil"e basın. SSD'de bölüm varsa onları da silin. Sadece "Ayrılmamış alan"lar kalsın. Sonra SSD'nizi seçin, "Yeni" düğmesine basın, boyut belirleyin ve bölümü oluşturun. Ardından kurulumu yapın.

Kurulumdan sonra arama bölümüne "Disk Yönetimi" yazın. Çıkacak ekranda HDD'ye sağ tıklayın ve "Yeni basit birim" seçeneğini seçin. Harf atayın ve HDD'nizi de kullanın.

Verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Fotoğrafını çektim yazdığınızın. Şimdi deneyeceğim, Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı