HDD'den tıkırtı sesi gelip disk kullanımı yükseliyor

Makaleler
4
HDD'den 30 saniyede bir tıkırtı sesi gelip (buna kafa vurma sesi diyorlar sanırım) disk kullanımı 100 değerlerine kadar çıkıp iniyor. HDD ömrünü mü doldurdu acaba ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune yükleyip Health sekmesini paylaşın.
HDD bad sectör taraması yapar mısınız HDD Tune programı ile tarama yapın ve sonuçları ekran görüntüsü olarak buraya gönderin.
Dün yapmıştım sorun çıkmamıştı ama şöyle bir şey oldu. Bugün sabah ekran garip garip beyaz ekran verip masaüstünü gösterip durdu restart attım tekrar çöktü az önce format atmayı denedim 10 defa kabul etmedi sonunda kabul etti fakat hala o ses gelmeye devam ediyor.
Dünkü konum ve HDD sağlık sonuçları : Ryzen 5 1600 AF sistemde XMP açınca mavi ekran - Technopat Sosyal

Health sekmesini atmamışsınız Error Scan sekmesini atmışsınız bize Health sekmesi lazım. Çünkü orada bad sector olup olmadığı görünüyor.

Evet hocam bir sorun gözükmüyor.
Geçen gün mavi ekranda yüzde yüklenirken bilgisayarı arkadaki güç düğmesine basıp kapatınca bu sorun başladı HDD kafayı yedi boot edemedi, edince de Mouse donup durdu tekrar mavi ekran verdi format attım dün gece format oldu fakat bu sabah yeniden başlatınca yine çöktü falan anlam veremedim hocam.

Bende anlam veremedim gerçekten bir yorum da yapamıyorum yanlış bilgi vermek istemediğimden dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…