HDD'den Yeni Aldığım SSD'ye Windows Lisansımı ve Dosyalarımı Nasıl Atarım ?

Bilgisayarın imzanda yazansa SATA3 destekliyor.

Evet bilgisayarım imzadaki ve SATA3 desteklediğini bilmiyordum.

Windows 8.1'e geçiş yapmak da istiyorum açıkçası. Ama lisanslı olsun istiyorum.

Yöntem nedir sizce ?

Önce Windows 7'yi SSD'ye Formatlayıp daha sonra Windows 8.1'e geçiş yapmalı mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8'i satın alma gücünüz yok ise Windows 7'yi SSD'ye klonlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat bilgisayarınızın Windows 8'de daha performanslı çalışacağından eminim.

Öncelikle, Format kavramını açıklayayım. Format, sıfırlamak, temizlemek anlamına gelir. Windows kurmak değil.

Yerinizde olsam sıfırdan Windows 8.1 kurar, daha sonra bir HDD kutusu alır, verilerimi SSD'ye atardım.

Eğer windowsunuz düzgün sorunsuzsa klonlayın derim o video çok yararlı ve zamandan kazanç.

Zaten Windows 8 kurarken sıfırlayıp temizleme bölümü çıkıyor oradan biçimlendirdiğiniz ve bölümü sildiğinizde bu işlem gerçekleşmiyor mu?

Açıkçası biraz kafam karıştı. Win8 Kullanmak istiyorum da şuan Lisanslı olan Win7"yi yükseltme şeklinde yapmak istiyorum. Yani Windows Update"yi kullanırken Lisansız bir üründeki güvenememe sorunu olmadan tüm güncelleri yapmak istiyorum.

Eskiden Crack yapılmış Windows"lar kullanırdım ama güncelleme yapmaya tedirgin olurdum.

Uzunca oldu ama kısacası Win8 Kullanmanın en kolay yolu nedir? 
Biraz araştırınca Fiyatın
MICROSOFT Windows SL 8.1 64Bit Türkçe Oem (4HR-00198)

235,00 TL olduğunu gördüm. Yükseltmede bile aynı parayı alıyorlar. Sanki Lisanslı kullanıcı değiliz.

Microsoft"un ayıbı bence. Aç gözlülük ediyorlar.

güncel 
Ayrıca DVD Room HDD Room"z a çevirici aldım. HDD 2.0 2.5 ınc kutusuda aldım.

HDD"yi DVD yuvasına takıp Windovs7 yi
SSD yi ise HDD Room yerine takıp Windovs8 i aynı anda kullanmak istiyorum.

Bu olabilir mi. Bir bilgisayarda iki sistem?
Bilgisayar açılışta hangisini seçeceği konusunda sorun olur mu?

Konu güncel.

İlk önce SSD'yi güncelleyin, daha sonra Windows 8.1 kurulumu yapınız.

SSD yi güncellemek için vermiş olduğunuz bağlantıyı Flash Belleğe indirdim.

SSD yi taktıktan sonra Windows 8.1 yüklemeden önce flash belleği nasıl tanıtırım. Boot menüsünden mi ?

Yada SSD nin içine girip HDD takılıyken mi? yapılacak.. Bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…