HDD'li sisteme en güncel Windows 10 ne kurulabilir?

TheHub

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• Laptop: Hp Victus 16-S0024NT • İşlemci: AMD Ryzen 5 7640HS • Ekran kartı: Laptop Rtx 4060 • RAM: (2x8) 16 GB 5600 Mhz Ddr 5 • SSD: Samsung PM9A1 MZVL2512HCJQ PCI-Express 4.0 512 GB M.2 SSD
• Windows 10 Pro
•Mause: Bloddy A90
•Kulaklık: Gamepower Medusa Rainbow
Meslek
Öğrenci
Aradaşlar ben HDD'li sisteme Windows 10 sürümü kuracağım. Ark'lar oyun için tabii 1603 1511 falan kurarım. Ama ben tek oyun oynamıyorum. Dersler başladı, o yüzden HDD'li sisteme Windows 10 kuracağım. Ama en yeni sürüm kuramıyorum, kasıyor ve bayaaa performans düşürüyor! Çözümü varsa en iyi Windows 10 sürümü kurarımda ne yapayim ben böyle çok eski sürüm kurmak istemiyorum. Çünkü eski kurunca kullanmam gerekenleri kullanamıyorum. Uygulama oyun olarak hem güncel olsun, hem ders yapayim hem oyun ama HDD'yi rahat bıraksın 1603'ten aşağı düşmek istemiyorum. Biraz güncel olsun şu an 1709 kullanıyorum performasn 1609 1511'e göre kötü 1809tan kötü veriyor kaldıracağım. Yoksa çok rahat PC ne yapayim Ark'lar konu uzun olsun ve bende şöylebi sorun var Windows 10 ben de düşük FPS veriyor niyeyse bazi oyunlarda neden bu sorulara cevap verin lütfen ne yapayim ne kursam çok rahat ve güncel olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemi ile alakalı bir problem olduğunu zannetmiyorum. Kernel sürümler arasında çok büyük değişikliğe uğramıyor diye tahmin ediyorum. İmajlarında sıkıntı olabilir. Bir sürüm kurduktan sonra sonuçları(FPS vs.) ve speklerini paylaşırsan daha iyi yardımcı olur insanlar.

İşletim sistemi ile alakalı bir problem olduğunu zannetmiyorum. Kernel sürümler arasında çok büyük değişikliğe uğramıyor diye tahmin ediyorum. İmajlarında sıkıntı olabilir. Bir sürüm kurduktan sonra sonuçları(FPS vs.) ve speklerini paylaşırsan daha iyi yardımcı olur insanlar.
hocam ne demek istedim tam anlamadım ?

En iyi çözüm ghostsprectenin Lite sürümlerinden birini kurman (modifiyeli Windows). Düşük sistemler için ciddi fark yaratıyor, eski hddli bir laptopta mouse oynamiyorken Lite sürümle akıcı bir performans elde edilebiliyor. (bloatware tüm uygulamalar ve gereksiz hizmetler kaldırılıyor, üstüne birkaç Tweak var)

En iyi çözüm ghostsprectenin Lite sürümlerinden birini kurman (modifiyeli Windows). Düşük sistemler için ciddi fark yaratıyor, eski hddlir bir laptopta mouse oynamiyorken Lite sürümle akıcı bir performans elde edilebiliyor. (bloatware tüm uygulamalar ve gereksiz hizmetler kaldırılıyor, üstüne birkaç Tweak var)
denedim ama yazdığımı iyi okuyun ben uygulamaları kullanıyorum ghost sprecte nin indirmiştim güzel ama çok fps arttırmadı ve modofiyeli kurmnak istemiyorum .
En iyi çözüm ghostsprectenin Lite sürümlerinden birini kurman (modifiyeli Windows). Düşük sistemler için ciddi fark yaratıyor, eski hddli bir laptopta mouse oynamiyorken Lite sürümle akıcı bir performans elde edilebiliyor. (bloatware tüm uygulamalar ve gereksiz hizmetler kaldırılıyor, üstüne birkaç Tweak var)
sistemim 4 gb ram
intel pentium b960 işlemci
hdd var

Windows 10 1809 LTSC kullanıyorum 5400 RPM ile gayet iyi ama bende değiştirmeyi düşünüyorum.

Neden?

Modifiyeli sürüm kurmak istemiyorsanız, Windows 10'dan vazgeçmeniz lazım veya ağır bir şekilde kullanmayı göze alacaksınız. Ya da Windows 7 veya 8.1 vs kurun.

7'den sıkıldım 8.1'de de ben mağazadan oyun oynayamıyorum.

Modifiyeli sürüm kurmak istemiyorsanız, Windows 10'dan vazgeçmeniz lazım veya ağır bir şekilde kullanmayı göze alacaksınız. Ya da Windows 7 veya 8.1 vs kurun.

Windows 10 eski sürüm olmaz mı ve bu modifiyelileri anlamıyorum. Nesi güzel?

denedim ama yazdığımı iyi okuyun ben uygulamaları kullanıyorum ghost sprecte nin indirmiştim güzel ama çok fps arttırmadı ve modofiyeli kurmnak istemiyorum .

sistemim 4 gb ram
intel pentium b960 işlemci
hdd var
Bence problem işlemcin. 2C,2T bir işlemci bu. Ne tür oyunlarda kaç FPS alıyorsun, kaç FPS bekliyorsun?

Bence problem işlemcin. 2C, 2T bir işlemci bu. Ne tür oyunlarda kaç FPS alıyorsun, kaç FPS bekliyorsun?

CS:GO'da 20 10 FPS alıyorum 40 50 FPS bekliyorum CraftRise 7 8.1 de 200 300 Windows 10 da 30 50 1 20 droplu alıyorum. Yoksa mennumum şu an olduğum Windows 10 da kasma yok açılış kendine gelmesi 9 sn oluyor kendine gelmesi açılış şifre yere 5 8 sn de geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı