HDD'nin bazen kaybolması PSU ile mi alakalı?

Meng0343

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimdeki Seasonic M12 II 620W PSU, eski sistemim olan ASUS M4A89gtd Pro + AMD Athlon X4 640 + ASUS Radeon RX550 + 8 GB DDR3 + 240 GB SSD + WD elements 2 TB i karşılıyordu. Biraz da disk manyağı olduğum için ilave 3-4 disk takardım, 2 tanesi HDD dock vasıtasıyla, diğerleri anakartın SATA girişlerinde takılı idi.

Bu sistemi ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II + AMD Ryzen 5 5600G + 16 GB DDR4 + 500 GB kingson nvme SSD ile güncelledim.

PSU güncellenmiş yeni sistemi ve harici diskleri çalıştırabiliyor, çalıştırmasında sorun yok gibi. Ama disklerde şöyle bir durum yaşıyorum. Bir disk açılışta gözüküyor, sonra arada kaybolup gidiyor. Bu diske işlem yaptığımda da çok yavaş, hatta duruyor ve kayboluyor. Acaba bu sorun PSU'nun gücüyle mi HDD'nin ömrüyle mı alakalı?

Bu durumu bende yaşıyordum, ya Windows'un kurulu olduğu SSD ya da oyunların kurulu olduğu SSD'yi bilgisayar açılışında görmüyordu. En kötüsü Windows'un kurulu olduğun diskin açılışta görülmemesiydi kabloları takıp çıkarmak zorunda kalıyordum her açılışta. PSU kaynaklı düşündüm ilk, disklerin birinden birine elektrik vermiyor diye, ama sonra sebep olan SSD'yi bulup sıfırladım bir süre USB dönüştürücü ile harici olarak test ettikten sonra tekrar taktım. Şimdilik sorunsuz çalışıyor ama ileride tekrar eder mi bilemiyorum.

Bios da kullanılmayan disklerin uykuya alınmasıyla alakalı bir ayar var. Bu ayarı kapatmayı deneyebilirsiniz , kabloları kontrol edebilirsiniz veya bunları yapmadan önce CrystalDiskİnfo gibi programlarla hdd sağlığını kontrol edebilirsiniz.

Teşekkürle.
CrystalDiskİnfo ile tarama yaptığımda bir diski kırmızı renk ile "Kötü" ibaresi var. "Yeniden Konumlandırılan Kesim Sayısı" bölümü sorunlu gözüküyor. Bir çözümü var mıdır disk tamir programlarıyla?
Tam da o disk kaybolup giden disk idi. Demek ki PSU'nun günahı yokmuş.

Ömrü bitmiş. Hazır erişim imkanınız varken kurtarmak istediğiniz bilgileri kurtarın ve son yolculuğuna uğurlayın

Ömrü bitmiş. Hazır erişim imkanınız varken kurtarmak istediğiniz bilgileri kurtarın ve son yolculuğuna uğurlayın
Teşekkür ederim, erişim imkanım henüz var ama çok yavaş. 100 GB ı bir günde atacak gibi, normal mi bozuk disklerde. Başka alternatif yollar var mıdır kurtarmak için?

Teşekkür ederim, erişim imkanım henüz var ama çok yavaş. 100 GB ı bir günde atacak gibi, normal mi bozuk disklerde. Başka alternatif yollar var mıdır kurtarmak için?
Maalesef yok. Parça parça en önemliden önemsize doğru atmayı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…