HDD'nin bir kısmını Windows'a bir kısmını MacOS'a vermek

mkutayb

Centipat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB Sabit Disk
Ekran kartı
MSI RTX 2060
Anakart
B450-H pro
İşlemci
Ryzen 5-3600
Merhabalar.
Bilgisayarımda 2 tane disk var.
Birisi 500GB SSD, diğeri ise 2 TB HDD. SSD kısmında Windows 11 yüklü.
Ben de bilgisayarımın bir kısmına OpenCore ile macOS yüklemek istiyorum.
HDD'ın bir kısmını Windows'a diğer kısmını ise MacOS'a ayırmak istiyorum ama OpenCore ekranında diskin tamamı biçimlendiriliyor.
Belirli bir kısmını ayırmak istiyorum. Bu mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
MacOS kurmak için öncelikle sistemin destekliyor mu onu kontrol etmelisin. Nvdia ekran kartları ve AMD işlemciler uyumlu olmuyor veya olsa bile verimli çalışmayabiliyor. Eğer böyle bir şey yapmak istiyorsan önce sistemini buna uygun hale getirmelisin. Windows üzerinde bulunan disk yönetimi kısmından ikiye bölebilirsin ama tavsiye ettiğim iki farklı disk kullanman. Windows ile MacOS farklı disk biçimlendirme türlerine sahip.

Windows'tan diski 2'ye bölebilirsiniz.

Denedim hocam maalesef kabul etmiyor Mac.
Hocam ilk kurduğumda sıkıntısız çalıştı. Sadece biraz performans sorunu var onu da halletmeyi düşünüyorum bu arada maalesef disk sorununun çözümü yokmuş sizide bilgilendireyim. İyi günler.

İlk önce HFS+ ile diski bu şekilde bölün. Bundan sonra Apple HFS olarak formatlayıp bir de öyle deneyin. Ayrıca böldükten sonra kurulum ekranında "Disk İzlencesi" ile diski yeniden "APFS" ile formatlamanız iyi olacaktır.

Denedim ve oldu çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…